• Українська
  • English
English speaking club відзначив День дипломатичної служби України
English speaking club відзначив День дипломатичної служби України

English speaking club відзначив День дипломатичної служби України

22 грудня в Україні відзначається День Дипломатичної служби – професійне свято дипломатів, радників консульств та дипломатичних місій, послів та інших працівників дипломатичної служби.

 

Це порівняно нове свято, яке було встановлено в Україні Указом президента у 2005 році, зважаючи на важливу роль працівників дипломатичної служби у підтриманні мирних взаємовигідних відносин України з членами міжнародної світової спільноти, забезпеченні національних інтересів та безпеки держави, а також задля забезпечення захисту прав та інтересів українських громадян та юридичних осіб закордоном. Дата 22 грудня була вибрана невипадково. Саме в цей день у далекому 1917 році у молодій Українській Республіці був створений Генеральний Секретаріат Міжнародних Справ – прообраз нинішнього Міністерства Закордонних Справ.

Члени клубу англійської мови, студенти 1-3 курсів медичних факультетів № 1, 2, 3 вирішили провести своє заключне засідання 2016 року не, як завше, на кафедрі іноземних мов, а у Музеї БДМУ, що знаходиться у Палаці «Академічний», та присвятити його саме Дню Дипломатичної Служби України.

Справа в тому, що серед видатних вчених та педагогів університету професори Ходоровський Георгій Іванович та Сандуляк Леонтій Іванович у різні часи були Надзвичайними та Повноважними Послами України в Індії та Румунії відповідно.

Учасники засідання ознайомились з експозицією музею, приурочену цим двом непересічним особистостям та прослухали цікаві розповіді про їхній життєвий шлях, науковий, творчий та громадський досвід, що підготували студенти Дебелюк Наталія (16 група 3 курс) та Артюхова Лілія (21 група 2 курс). Студент 3 курсу медичного факультету № 3 Лаксмі Чанд розповів про величезний внесок професора Ходоровського Г.І., лауреата Премії Індіри Ганді, у розвиток дружніх відносин між Україною та Індією, про його неоціненну допомогу у здобутті медичної освіти індійськими студентами на Україні.

Учасники засідання зв’язались з Георгієм Івановичем, який знаходиться зараз на реабілітації в одному із медичних центрів, по телефону, привітали його з наступаючим професійним святом, побажали якнайшвидшого повного одужання та повернення до його улюбленої справи – навчання студентів. Саме у студентстві, як зазначив Георгій Іванович, він черпає натхнення та сили у боротьбі з недугою. Професор Ходоровський Г.І. побажав студентам високих злетів, творчості, молодого запалу та успіхів у навчанні.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати