• Українська
  • English
Ендокринологи Чернівецької області створили професійну лікарську асоціацію
Ендокринологи Чернівецької області створили професійну лікарську асоціацію

Ендокринологи Чернівецької області створили професійну лікарську асоціацію

На сьогоднішній день лікарське самоврядування – норма життя медичної галузі розвинених країн, у більшості з яких діяльність лікарських асоціацій регулюється спеціальним законом, а сама вона спрямована на формування персональної відповідальності лікаря за свою діяльність перед професійною організацією, яка у свою чергою відповідає за нього перед пацієнтами і державою.

 

Саме такий «асоціативний» ланцюжок спроможний водночас задовольнити потреби пацієнта і захистити права медичних працівників, що особливо актуально для України.

Враховуючи надзвичайну актуальність проблем ендокринної патології в Чернівецькій області, необхідність постійного підвищення професійного рівня ендокринологів, дитячих ендокринологів, ендокринних хірургів, сімейних лікарів та лікарів суміжних спеціальностей нашої області в галузі ендокринології, а також з метою більш тісної співпраці науковців БДМУ та представників практичної охорони здоров’я було вирішено створити обласну професійну лікарську асоціацію ендокринологів.

14 березня в ОКУ «Чернівецький обласний ендокринологічний центр» відбулися установчі збори лікарів-ендокринологів, ендокринних хірургів на фахівців суміжних спеціальностей, що займаються ендокринною патологією, на яких одноголосно було прийнято рішення про створення Обласної громадської організації «Асоціація ендокринологів Чернівецької області». Під час зборів був затверджений Статут Асоціації, обране Правління, ревізійна комісія та встановлене місцезнаходження організації.

За результатами голосування Головою «Асоціації ендокринологів Чернівецької області» одностайно обрано завідувача кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ, доктора медичних наук, професора Пашковську Н.В., заступниками голови Правління Асоціації – професора кафедри хірургії БДМУ, доктора медичних наук, професора Білоокого В.В. та головного лікаря ОКУ «Чернівецький обласний ендокринологічний центр» Леонову М.О., членами Правління Асоціації  – головного позаштатного ендокринолога Чернівецької області Шевчук С.М., головного позаштатного дитячого ендокринолога Чернівецької області Крецу Т.М. та головного позаштатного ендокринолога м. Чернівці Ракову А.А.

Основною метою діяльності Асоціації є об’єднання її членів для сприяння створенню оптимальних умов для всебічної реалізації їх творчого потенціалу, соціального захисту ендокринологів та фахівців суміжних спеціальностей, працівників охорони здоров’я в наданні спеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги хворим та для профілактики ендокринних захворювань.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати