• Українська
  • English
Студенти коледжу БДМУ відзначили День українського добровольця
Студенти коледжу БДМУ відзначили День українського добровольця

Студенти коледжу БДМУ відзначили День українського добровольця

Впродовж 13-16 березня в БДМУ проведено ряд тематичних заходів з нагоди відзначення Дня українського добровольця.

 

Години спілкування «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця» з кураторськими групами проведено викладачами коледжу БДМУ Нурдіновим Х.Н. (зі студентами 3 групи 3 курсу спеціальності «Сестринська справа»), Яринич Ю.М. (зі студентами 2 групи 4 курсу спеціальності «Сестринська справа»), Никифорук Т.М. (зі студентами 1 групи 3 курсу спеціальності «Фармація»).

На кураторській годині викладачем коледжу БДМУ Шинкурою Л.М. проведено урок мужності зі студентами 2 групи 2 курсу спеціальності «Сестринська справа» (на основі базової загальної середньої освіти). Куратор групи зачитала інформацію про Героїв Чернівецької області, які загинули під час виконання свого військового та громадянського обов’язку, дала адресу блогу в Інтернеті, де можна ознайомитись із іменами загиблих, студенти групи висловили свої думки, переживання, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

Зі студентами 3 групи 2 курсу спеціальності «Фармація» куратором Унгурян Т.М. проведено виховну бесіду, присвячену подіям в зоні АТО, відданості захисників Батьківщини. На знак вшанування загиблих на сході героїв, студенти поклали квіти до пам’ятника загиблим солдатам в зоні АТО.

З метою збереження пам’яті про славетних героїв, які загинули під час виконання свого громадянського та військового обов’язку у складі добровольчих формувань на кафедрі суспільних наук та українознавства зі студентами 3 курсу спеціальності «Сестринська справа» та 1 курсу спеціальності «Фармація» старшим викладачем Потаповою Л.Б. та викладачем Андрієць В.І. проведено круглий стіл на тему «Герої нескореної Батьківщини».

Куратором Кропельницькою Ю.В. зі студентами 1 групи 1 курсу спеціальності «Фармація» проведено тематичну виховну годину. Студентки Чистякові Єлизавета та Вікторія підготували презентаційний проект на тему: «Вони не були військовими, але їхня мужність дала нам надію і силу боротися», в якому розповіли одногрупникам про людей, які свідомо, за покликом серця, у важкий для своєї країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності.

З метою сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню уваги та турботи до учасників добровольчих формувань, для студентів коледжу БДМУ 2 групи 1 курсу та 2 групи 3 курсу (на основі базової загальної середньої освіти) (куратори Матущак М.Р., Ежнед М.А.) та 2 групи 2 курсу (на основі повної загальної середньої освіти) (куратор Рудик-Добощук М.Г.) проведено години спілкування  «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця» та «Гордись синами, Україно». Присутні на заходах студенти продекламували вірші, переглянули фільм «Добровольці», дізнались, чому 14 березня стало датою вшанування добровольців.

На знак поваги та великого героїзму воїнів, які залишили свої домівки, родини, сім’ї та свої вподобання, й пішли захищати країну від агресора, студенти 1 групи 1 курсу спеціальності «Фармація» зі своїм куратором Купчанко К.П. вишили ікони-обереги від ворожої кулі, що є символами Віри і Любові. Ці обереги будуть відправлені воїнам, які наразі оберігають кордони нашої держави (95 бригада у м. Авдіївка Донецької області).

З метою відзначення Дня українського добровольця викладачем коледжу БДМУ Слубською А.Я. за сприяння заступника директора коледжу БДМУ з виховної роботи, доцента Петринич О.А. організовано зустріч студентів 1 групи 1 курсу спеціальності «Медсестринство» (на основі базової середньої освіти) з військовим капеланом, благочинним Чернівецько-Буковинської єпархії, протоїєреєм Романом Грищуком. Студенти підготували листи воїнам АТО, які незабаром потраплять до своїх адресатів.

Студенти 1 та 2 груп 2 курсу спеціальності «Фармація» (на основі базової загальної середньої освіти) та 2 курсу спеціальності «Фармація» (на основі повної загальної середньої освіти) разом зі своїми кураторами Єроховою А.А., Самойленко С.В. та Куришем Я.В. провели зустріч з ветераном війни у Афганістані, учасником АТО асистентом кафедри медицини катастроф та військової медицини підполковником Юрчуком Л.П.

Леонід Павлович розповів студентам про події на Майдані, у яких він брав участь та про те, як добровольцем воював у АТО та був поранений. Студенти із зацікавленням слухали, задавали питання. Розмова була щирою, сповненою емоційних спогадів, а, отже, живою і близькою для них.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати