• Українська
  • English
Співробітник БДМУ взяла участь у конференції Спілки неонатологів Великої Британії
Співробітник БДМУ взяла участь у конференції Спілки неонатологів Великої Британії

Співробітник БДМУ взяла участь у конференції Спілки неонатологів Великої Британії

Асистент кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини, кандидат медичних наук, лікар-неонатолог відділення інтенсивної терапії новонароджених МКМУ «Клінічний пологовий будинок №2» м.Чернівці Бабінцева Анастасія Генадіївна взяла участь у науково-практичній конференції Спілки неонатологів Великої Британії «Neonatal Society Spring Meeting», яка відбулася 30 березня 2017 року у м. Лондон, Великобританія.

 

Результати власних досліджень в рамках виконання докторської дисертації було представлено у доповіді на тему: «Diagnostic and Predictive Value of Serum Cystatin C in Case of Neonatal Acute Kidney Injury in Critically Ill Full-term Infants» (авторський колектив Ю.Д. Годованець, А.Г. Бабінцева, Л.В. Агафонова).

На конференції були представлені результати досліджень британських груп дослідників, у тому числі, з питання особливостей фармакокінетики ванкоміцину у новонароджених дітей, значення гіпокарбії у новонароджених з гіпоксично-ішемічною енцефалопатією, стан програми скринінгової пульсоксиметрії у різних регіонах Великої Британії, неврологічного статусу дітей після проведеної лікувальної гіпотермії тощо. Особливу зацікавленість аудиторії викликала доповідь K. Beardsall (University of Cambridge) на тему: «Feasibility of Real Time Continuous Glucose Monitoring in Neonatal Intensive Care», у якій було представлено можливості найсучаснішого методу постійного моніторингу рівня глюкози у крові екстремально маленьких дітей.

Професор John Achermann (Institute of Child Health) прочитав лекцію на тему: «What’s new in sex development?», у якій довів до уваги слухачів сучасні погляди на генетичні детермінанти порушень, які пов’язані з відхиленнями у формуванні статевих органів, основні завдання та досягнення батьківської організації. Професор Frances Cowan (University of Bristol) під час лекції «30 years of Neonatal MRI: Lessons Learned about Prognosis following Perinatal Brain Injury» представила 30-річну історію та досягнення британської служби магнітно-резонансних досліджень.

Необхідно відмітити, що зустріч перебігала у дружній відкритій атмосфері, у форматі брифінгу. Організатори та учасники зустрічі висловили сподівання на подальший розвиток співпраці між вченими та практичними лікарями Британської спілки неонатологів та Асоціацією неонатологів України.

Інформацію про конференцію налдала: асистент кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини, к.м.н. Бабінцева А.Г.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати