• Українська
  • English
Співробітники БДМУ нагороджені подяками на відкритті виставки «Вишиваний дивотвір»
Співробітники БДМУ нагороджені подяками на відкритті виставки «Вишиваний дивотвір»

Співробітники БДМУ нагороджені подяками на відкритті виставки «Вишиваний дивотвір»

 14 травня відбулося відкриття 15-ї ювілейної виставки «Вишиваний дивотвір», в межах якого відбулась публічна презентація результатів міжнародного мистецького проекту «Вишиті сторінки з альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині Еріха Кольбенгаєра»»,

 

який який стартував восени 2016 року з ініціативи організаторки «Вишиваного дивотвору» Одарки Кучерявої та правнучки Еріха Кольбенгаєра Вікторії Тучинської.

Нещодавно депутати Чернівецької міської ради проголосували за виділення коштів на репринтне перевидання цього унікального альбому, але вже сьогодні завдяки кропіткій праці більш як 100 майстрів-ентузіастів вишивки чернівчани та гості міста можуть милуватися традиційними орнаментами й знайомитися з історією буковинської вишивки на прикладі відшитих на полотні сторінок з альбому.

Особливо приємно відмітити, що за творчу співпрацю, особистий внесок у втілення проекту в життя, популяризацію орнаментального мистецтва Буковини, в тому числі серед студентської молоді із зарубіжних країн, подякою міського голови були нагороджені співробітники Буковинського державного медичного університету Олена Ясінська та Оксана Микитюк. Міський голова Олексій Каспрук особисто вручив їм нагороди та пам’ятні подарунки. Крім того вони були відзначені дипломами учасників «Вишиваного дивотвору».

Подяками за участь у міжнародному мистецькому проекті «Вишиті сторінки з альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині Еріха Кольбенгаєра»» були також нагородженні співробітники кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб Наталя Бачук-Понич, Ірина Окіпняк, Катерина Волошинська та Наталя Малкович, кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата – Мирослава Повар, Євгенія Дудка та Тетяна Савчук, студенти 2 курсу медичного факультету № 3 Сваті Саіні, Мінерва Арора, Решма Радж, Пармар Крішнабен, Ашіадей Прешес Лове, Двамена Офоріва, Нвокіке-Окоє Ділінна Одрі та Сілвангані Анні. Усі учасниці проекту отримали від організаторів приємні подарунки, які згодяться вишивальницям для реалізації нових творчих ідей.

Під час відкриття виставки та презентації мистецького проекту глядачів та учасників потішили своїми виступами мистецькі колективи. Родзинкою заходу став виступ танцювального колективу студентів-медиків з Індії. Запальний танець Міри Шанкер, Аніші Панікар та Крішна Гопіка викликав захоплення у всіх присутніх. Студентка із Зімбабве Анні Сілвангані виступила зі зворушливою промовою про єднання мистецтвом, як прояв єдності природи людей з різним кольором шкіри та спільності джерел народних ремесел.

На заході були присутні проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Зорій Ніна Іванівна, заступник декана медичного факультету №3 Петришен Олександр Іванович та головний куратор медичного факультету №3 Войткевич Юлія Ігорівна.

Інформацію підготували: співробітники кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата – Мирослава Повар, Євгенія Дудка та Тетяна Савчук

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати