• Українська
  • English
Доктор медицини зі Швейцарії провела семінар для учасників психологічного інтенсиву в Репужинцях
Доктор медицини зі Швейцарії провела семінар для учасників психологічного інтенсиву в Репужинцях

Доктор медицини зі Швейцарії провела семінар для учасників психологічного інтенсиву в Репужинцях

З 10 по 15 липня на базі відпочинку БДМУ «Здоров’я» (с. Репужинці) проходить ХІІ психологічний інтенсив, який щорічно організовує Медико-психологічний центр університету. Цього року до Репужинців з’їхалися близько 100 учасників майже з усіх регіонів України.

 

До тренерського складу основних груп заходу ввійшла доктор медицини, лікар-психіатр, завідувач приймального центру психіатричної служби кантону Тургау, м. Мюнстерлінген (Швейцарія) Альмут Шефер. Вона прочитала лекцію та провела семінар на тему «Психотерапія розладів харчової поведінки», яка викликала жваве обговорення серед слухачів.

Окрім того, під час всі учасники мають змогу працювати в навчальних та терапевтичних групах, що представлені різноманітними сучасними напрямками психології та психотерапії: психодрама (Вікторія Осипенко – психолог-консультант МПЦ, Чернівці), маріонеткова терапія (Оксана Пендерецька – психолог–консультант МПЦ, Чернівці), психопатологія повсякденного життя (пропедевтика психічних захворювань) (Володимир Коростій – професор кафедри психіатрії, наркології, загальної та медичної психології ХНМУ, Харків), процес-групи (Олена Попелюк – психотерапевт, супервізор, секція психодрами Української спілки психотерапевтів Львів), тілесно-орієнтована терапія в гештальт-підході (Ірина Толочко – практикуючий психолог, гештальт-терапевт, супервізор, Чернівці), системна сімейна терапія (Любов Любіна – дитячий та сімейний психолог, психолог-консультант МПЦ, Чернівці; Олеся Погоріловська – практикуючий психолог, напрямок – системна сімейна психотерапія, Чернівці).

polПро особливість цьогорічного Психологічного інтенсиву в Репужинцях та перспективи розвитку говоримо з Олександром Поліщуком, керівником проекту, керівником МПЦ БДМУ.

Олександре Юрійовичу, розкажіть трохи детальніше про Інтенсив, про щорічні особливості проведення та про цьогорічні новинки?

– Впродовж 12 років, під час яких реалізується проект, у деяких учасників уже склалася добра традиція своєрідного психологічного практикуму, тому маємо учасників, які вже 7-8 разів поспіль відвідують Репужинці у липні, а є і новачки, які цьогоріч вперше відвідали подібний захід. Якщо статистично, то цього року ми маємо 38 новачків, усі решта – вже брали участь в інтенсиві минулими роками. Також приємним є той факт, що до нас приїхали представники багатьох областей України, студенти та викладачі різних навчальних закладів.

Цьогорічною особливістю є те, що багато учасників приїхали сім’ями, привезли із собою дітей, а отже інтенсив переростає у форму «корисного» сімейного відпочинку. Тому цього року організовано крім дорослих ще й дитячу та підліткову групи.

Як організовуєте відпочинок учасників Інтенсиву?

– Попри напружену та достатньо серйозну роботу учасники проекту мають можливість зреалізувати свої творчі таланти під час вечірнього відпочинку. Організатори намагаються урізноманітнювати культурну програму інтенсиву. До прикладу, в середу у нас традиційно мистецький перфоменс «Українські вечорниці», під час якого учасники вивчають елементи українських народних танців, цьогоріч вчили гусачок, гречаники, голубка, тощо. Така форма відпочинку надзвичайно подобається як дорослим, так і діткам.

Ми бачимо, що Інтенсив щорічно відвідує велика кількість людей, а отже даний проект є затребуваним, які плани на майбутнє?

І надалі плануємо залучати іноземних фахівців для роботи з учасниками проекту. Крім того, враховуючи вже напрацьований досвід, маємо намір розширювати напрацювання щодо актуальних питань роботи з психічною травмою, допомоги постраждалим, посттравматичних стресових розладів тощо.

Також хочемо залучити ще не представлені напрямки, наприклад, когнітивно-біхевіоральної терапії в роботах груп.

Відгуки учасників Проекту:

Анжела, Чернівці

«Якщо раз побуваєш у цій чарівній, “геопатагенній країні” (бо це не село, це набагато більше), відчуєш, що життя наповнено всім необхідним, і вже живеш думками наступної зустрічі…Репужинці як Кохання, як зірка, що сходить раз на рік, побачення з якими очікуєш весь той час від липня до липня, виховуючи терпіння, плекаючи любов….»

Ольга, Чернівці

«Чудове місце з гарними людьми! Де для себе можна взяти і поєднати приємне та корисне, в хорошій атмосфері ,колі друзів та однодумців можна круто провести час»

Рена, Кременчук

«Надзвичайні люди! Чудове місце! Повертаюся сюди з задоволенням знову і знову!»

Любов, Чернівці

«Репужинці – чудове затишне місце для самопізнання, розвитку та відпочинку. Дякую всім за три чудових літа»

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати