• Українська
  • English
Спогади викладачів БДМУ про студентське життя
Спогади викладачів БДМУ про студентське життя

Спогади викладачів БДМУ про студентське життя

Продовжуємо публікації з нагоди Міжнародного дня студентів. Ми переконані, що теперішнім студентам завжди було цікаво, а яким же було студентське життя їх викладачів та які найяскравіші спогади про навчання у їх наставників.

 

Отож, ми запропонували викладачам університету пригадати яким же було їхнє студентське життя.

guzikДосить цікавим є спогад один на двох доцента кафедри анатомії людини імені М.Г. Туркевича Наварчук Наталії Миколаївни та її дочки – асистента кафедри анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії Гузік Олександри Віталіївни:

«Запам’яталось спільне навчання з віддаленістю у 20 років. Фактично ми були студентами двічі – одночасне вивчення різних дисциплін, нас об’єднали спільні предмети, історії хвороби, моральна підтримка при здачі іспитів та модулів, виступи на сцені палацу «Академічний» (танці, співи, перевтілення у різні образи), планування тематичних вечорів, інтернатура.

А в цілому – кожен рік студентства був новим цікавим випробуванням, своєрідною маленькою мандрівкою до незнайомого майбутнього, іноді сутужним, а іноді веселим та неймовірним. І завдяки вам, наші дорогі студенти, ми й донині насолоджуємось цією неповторною атмосферою».

kyshkan“Студентські роки у стінах рідної Alma mater завжди згадуються з приємністю. Це дійсно найкращий період життя, приємного спілкування й цікавих спогадів. Добре запам’ятались лекції на клінічних кафедрах із демонстрацією хворих.

Також яскравим спогадом із часів студентства є так званий «студентський загін», коли ми на ціле літо їздили в Крим (м. Сімферополь) працювати на консервному заводі по переробці персиків. Крім чудового відпочинку на південному узбережжі Чорного моря, екскурсій та морських прогулянок в Ялту, Євпаторію, Севастополь, у «Ластівчине гніздо» нам уже просто снились ті персики,” – ділиться спогадами доцент кафедри фармакології Кишкан Інна Григорівна.

zaharchukПро навчання, суспільно-корисну працю та одруження розповідає нам завідувач кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії професор Захарчук Олександр Іванович:

«Студентські роки запам’яталися найбільше участю в студентських будівельних загонах, коли студенти під час літніх канікул працювали на будівництві в багатьох республіках тодішньої держави. Спільна праця і відпочинок назавжди подружили нас, показали найкращі, а іноді і не зовсім, риси кожного, навчили цінувати дружбу та взаємодопомогу впродовж всього наступного навчання у вузі та в майбутній професійній діяльності.

Окрім того, це був перший досвід самостійного заробляння власних коштів, які багатьом з нас суттєво посприяли відчути себе самодостатніми, дорослими людьми. Також після будівельних загонів багато з нас одружилися або вийшли заміж за однокурсників».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати