• Українська
  • English
Питання традиційної та нетрадиційної медицини обговорили на засіданні English Speaking Club
Питання традиційної та нетрадиційної медицини обговорили на засіданні English Speaking Club

Питання традиційної та нетрадиційної медицини обговорили на засіданні English Speaking Club

У нашому розумінні традиційна медицина – це лікування у лікарів, а нетрадиційна — це різні альтернативні методи лікування (цілителі, екстрасенси, лікування травами тощо). До нетрадиційної медицини прийнято відносити і народну. Хоча насправді всі народні альтернативні методи лікування і є  справжньою традиційною медициною, адже саме вона ровесниця людства, саме її методи застосовувалися для лікування недуг задовго до появи офіційної медицини, яку зараз прийнято вважати традиційною.

 

При проведенні соціологічного опитування населення на запитання: «Який медицині ви довіряєте більше: традиційної або нетрадиційної?» 70% опитаних відповіли – традиційної, 21 вагалися з відповіддю і тільки 9% більше довіряють нетрадиційній медицині. Щоправда, цей відсоток різниться в залежності від розвитку країни, достатку населення, історично-культурних традицій тощо.

В чому ж відмінність традиційної медицини від нетрадиційної? Саме таку тему обрали для обговорення учасники English Speaking Club для свого заключного засідання у навчальному році, що завершується. Презентації студентів 1 курсу Оксани Комар, медичний факультет № 1, та Нікхіла Шаха, медичний факультет № 3, стосовно «за» та «проти» наукових та альтернативних методів у медицині, про китайську, корейську та індійську медицину (аюрведа) викликали жваву дискусію.

Усі дійшли висновку, що традиційна медицина грунтується на принципах науковості, ефективності, прагматичності та відтворюваності. Нетрадиційна медицина – це все, що не визнано традиційною. Уринотерапія, гомеопатія, акупунктура, аюрведа, народна медицина,замовляння та ін. всі ці методики не мають наукового обгрунтування, не мають даних клінічних досліджень, не визнані традиційними і не взяті на озброєння лікарями. Але вони мають місце бути, вони так само допомагають людям, так само мають відсоток ймовірності вдалого або невдалого результату лікування, показання та протипоказання, а отже мають право на існування поряд з традиційними методами лікування, а не всупереч їм.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати