• Українська
  • English
Науковець БДМУ взяла участь у міжнародному цифровому форумі
Науковець БДМУ взяла участь у міжнародному цифровому форумі

Науковець БДМУ взяла участь у міжнародному цифровому форумі

21 травня у Києві в Інноваційному паркуUNIT.City відбувся Міжнародний цифровий форум для громадянського суспільства: медіа та технології для належного врядування. Участь у заході взяла науковий співробітник Історико-медичного музею БДМУ Аліса Жуковська.

 

Форум став платформою для дискусії та обміну досвідом між представниками медіа, громадянського суспільства, експертного середовища, дипломатичних, державних структур, бізнесу та політикуму щодо ролі медіа та технологій в сфері розвитку демократії й належного врядування в Україні та світі.

Форум проведено в рамках Академії цифрової безпеки та роботи з даними для громадянського суспільства, спрямованої на зміцнення цифрових компетенцій громадських активістів та журналістів, підвищення медіа грамотності та обізнаності в питаннях безпеки та прозорості в Інтернеті, ролі медіа і технологій в сфері розвитку громадянського суспільства й належного врядування. DigitalAcademy–міжсекторальний проект на перетині IT, медіа, неформальної освіти, належного врядування.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Хюг Мінгареллі, Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні; Шон О‘Хара, Аташе з питань культури та освіти, Посольство США в Україні; Ґерт Антсу, Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні; Стефанішина Ольга, Генеральний директор урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції; Валерій Бакал, Начальник Управління з питань інформаційних технологій Державного агентства з питань електронного урядування України; Домінік Беллоне, Старший координатор проекту Counterpart International.

Робота Форуму проходила у двох секціях

Секція 1: Сучасні інформаційні війни та Секція 2: Технології та належне врядування.На Форумі відбувся виступ депутата Європейського Парламенту (Велика Британія), члена Комітету з питань культури, освіти та громадянського суспільства Джулії Уорд «Brexit. Вплив сучасних медіа-систем». Спікерами форуму були Світлана Заліщук, Народний депутат України, Василь Мирошниченко, партнер компанії CFC Consulting, співзасновник Українського кризового медіа центру, Максим Кияк, Співавтор дослідження центру стратегічних комунікацій НАТО, Співзасновник мережі Global Ukrainian.

Участь в експертній дискусії на тему «Технології та належне врядування» взяли Віктор Гурський, директор організації Social Boost, співзасновник 1991 Open Data Incubator; Юрій Лісовський, Громадянська мережа ОПОРА; Сергій Карелін, Координатор компоненту «Національна політика» програми EGAP Фонду Східна Європа; Андрій Забловський, Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Співзасновник Експертно-медійного хабу«Індустрія 4.0».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати