• Українська
  • English
English Speaking Club запрошує нових учасників та пропонує нові теми
English Speaking Club запрошує нових учасників та пропонує нові теми

English Speaking Club запрошує нових учасників та пропонує нові теми

Останнім часом у лінгвістиці велика увага приділяється дослідженню нестандартної розмовної мови, яка навіть в окремих випадках витісняє норми та стандарти літературного мовлення на другий план. В розмовний варіант досить швидко проникає сленг, який в сучасному світі є невід’ємною його частиною, постійно розвивається, оновлюється та інколи переходить у стандарт в межах певних професійних груп.

 

Серед причин вживання спеціального сленгу виокремлюємо бажання або наміри проявити свою приналежність до певної професійної групи, соціального класу чи субкультури, а також передати певну інформацію, яка навмисне або з морально-етичних міркувань не повинна бути зрозумілою іншими.

Саме цій проблемі було присвячене перше засідання клубу в новому навчальному році. Робота клубу англійської мови розпочалась згідно свого звичного графіку – останнього вівторка кожного місяця. Вересневе засідання традиційно присвячується Міжнародному дню перекладача. На цей раз учасники клубу обговорювали питання медичного сленгу, причини його виникнення та вживання, доцільність та правомочність використання, так би мовити, «професійного жаргону».

Студенти 7 групи 1 курсу Андрій Кравчук, Даниїл Юрценюк, Ольга Степан під керівництвом ст. викладача кафедри іноземних мов Ірини Семенко підготували цікаве дослідження про медичний сленг і представили його у вигляді презентацій та вікторин.

Друге засідання, яке відбулося 31 жовтня за кураторством ст. викладача Ніни Войткевич, було назване “My Travelling Experience”, під час якого студенти ділилися своїм позитивним та негативним досвідом подорожей в зарубіжні країни.

Активна учасниця клубу, студентка 2 курсу, Євгенія Демидова представила свої цікаві спостереження стосовно туристів та поділила їх на певні категорії, як то cameraman, patiers, chillers, eternal students, complainers, planners, shoppers і т.д., чим немало потішила аудиторію, оскільки кожен знайшов у собі певні риси, характерні цим людям.

Її колега, студентка 2 курсу Олена Марчук поділилась своїми враженнями від перебування на науковій студентській конференції у Бельгії. А студенти 1 курсу Ольга Степан та Катерина Геруш розповіли про свої захоплюючі подорожі в Африку та Велику Британію відповідно.

Постійний член клубу, студент 3 курсу медичного факультету № 3, Боатег Прінс розповів про свої перші враження перебування в Україні, проблеми адаптації іноземних студентів, своє бачення вирішення цих проблем та шляхи приваблення більше іноземних туристів до Чернівців.

Слід відмітити, що цього року English Speaking Club поповнився активними, творчими та ініціативними першокурсниками, які продовжать кращі традиції клубу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати