• Українська
  • English
Подаруй дитині радість
Подаруй дитині радість

Подаруй дитині радість

Студенти та викладачі БДМУ продовжують традиційну низку новорічних благодійних акцій. В рамках загальноуніверситетської акції «Робити добро – легко» викладачі різних кафедр та студенти проводять різноманітні благодійні заходи та закликають всіх допомагати тим, хто цього потребує. Студенти-медики також наголошують на тому, що час для добрих справ – це не тільки період новорічних чи різдвяних свят, а кожен день.

 

Благодійна акція для пацієнтів психіатричної лікарні

Коли навколо панує Дух Різдва та новорічний настрій, неможливо та не варто залишатись осторонь. Хочеться творити добро. Студенти та куратори медичного факультету №1 вирішили поділитись позитивом з пацієнтами КУ «Чернівецька обласна психіатрична лікарня».

Студенти 2 курсу 2 групи (куратор Ткач Алла, доцент кафедри суспільних наук та українознавства); 2 курсу 14 групи (куратор Селезньова Вікторія, асистент кафедри гігієни та екології); 3 курсу 3 групи (куратор Бачук-Понич Наталія, доцент кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб); 3 курсу 4 групи (куратор Попелюк Наталія, доцент кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини; 4 курсу 3 групи (куратор Перепічка Михайло, доцент кафедри дерматовенерології); 4 курсу 4 групи (куратор Волошина Лариса, доцент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб); 4 курсу 6 групи (куратор Ферфецька Катерина, асистент кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб); 4 курсу 7 групи (куратор Квасницька Ольга, доцент кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти); 4 курсу 14 групи (куратор Блажіна Ірина, асистент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка) та головний куратор факультету Оліник Оксана, доцент кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб придбали новорічні сюрпризи пацієнтам лікарні.

Для відділення №2 було сформовано 30 подарунків, які окрім фруктів та солодощів, містили засоби особистого догляду та набори для творчості. Радість подарунку не залежить від віку, статусу чи стану здоров’я, тому даруйте і отримуйте взаємні щирі радісні почуття.

Різдвяні вітання від стоматологів

mandzjukСтоматологи привітали учнів Багатопрофільного ліцею, що знаходиться за адресою вул. Винниченка, 119 з прийдешніми святами та подарували частинку свята. Студенти 5 групи 3 курсу разом із своїм викладачем асистентом кафедри стоматології дитячого віку Тетяною Мандзюк провели цікавий вечір, тематикою якого було стоматологічне здоров’я дітей різного віку, а також вплив умов проживання, харчування та проведення дозвілля на нього.

Учні мали можливість ознайомитися з основами будови та розвитку зубо-щелепної системи, особливостями догляду за зубами в різні вікові періоди, впливу характеру життя на розвиток захворювань організму вцілому та стан порожнини рота, зокрема. Усі учасники отримали під ялинку подарунки для догляду за порожниною рота та підтримки стоматологічного здоров’я.

Студенти-іноземці провели благодійний захід у центрі доброти «Мрія Марти»

kajzer20 грудня, напередодні новорічних та різдвяних свят студенти-іноземці першого (4 група) та другого курсу (8 група) стоматологічного факультету, а також медичного факультету №3 (55 група І курс) разом із викладачем кафедри суспільних наук та українознавства Каізер Іриною відвідали вихованців центру доброти для матері й дитини «Мрія Марти». Дітям купили продукти харчування, підгузники, серветки, гігієнічні засоби. Також студенти передали волонтеру Тетяні зібрані на потреби фонду «Я – майбутнє України» кошти.

До Дня подарунків студенти БДМУ підготували сюрпризи для вихованців дитячого будинку «Малятко»

jaremij26 грудня щорічно у світі відзначається День подарунків (Boxing Day). Назва свята «говорить» сама за себе. День подарунків було започатковано у Великобританії та країнах Британської співдружності націй (Канада, Австралія, Нова Зеландія, Самоа тощо). У цей день прийнято робити подарунки не лише близьким людям, але й, насамперед, людям із невеликими статками, біднякам, знедоленим, сиротам.

Із нагоди Дня подарунків, студенти 5 групи І курсу та 32 групи ІІ курсу медичного факультету № 1 разом із кураторами (доц. Яремій І.М. та доц. Бевзо В.В.) презентували вихованцям дитячого будинку «Малятко» (м.Чернівці, вул. Щербанюка, 2) пакуночки з солодощами та фруктами.

Студенти-медики залюбки бавилися з малечею біля Новорічної ялинки, отримуючи від спілкування з дітками позитивні емоції та вдячні посмішки!

Студенти долучилися до благодійної акції «Врятуй життя дитини»

dikalCтуденти ІІІ курсу 30 та 33 групи, ІІ курсу 29 групи зі спеціальності “Лікувальна справа” та доцент кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії Дікал М.В. відвідали онкогематологічне відділення Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Де зустрілися з маленькими пацієнтами, вручили їм подарунки, іграшки та кошти на придбання ліків для 10-річної дівчинки яка бореться з пухлиною головного мозку, з вірою та надією в те, що кожен з нас долучився до благородної справи і допоміг врятувати життя дитини.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати