• Українська
  • English
Творча молодь БДМУ зустрілась із знаними українськими поетами
Творча молодь БДМУ зустрілась із знаними українськими поетами

Творча молодь БДМУ зустрілась із знаними українськими поетами

ПОЕТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ. Уже вчетверте у Чернівцях відбувається поетичний фестиваль імені Тараса Мельничука – лауреата Шевченківської премії, поета, знаного в усьому світі. Організатором фестивалю та ведучим літературних читань у Буковинському державному медичному університеті став Мирослав Лазарук – директор меморіального музею В. Івасюка, письменник.

28 квітня знані поети з різних областей України відвідали Чернівці, зустрілись із творчими студентами факультетів університету, учасниками поетичного клубу палацу “Академічний” та викладачами Буковинського медуніверситету в стінах історико-медичного музею БДМУ. На святі були присутні проректор з виховної роботи Ніна Зорій, головні куратори факультетів, викладачі кафедри суспільних наук та українознавства – Лариса Шутак та Антоніна Аністратенко.

Справжньою подією став виступ Василя Герасимюка, лауреата Шевченківської премії, який презентував читачам нову книгу “Кров і легіт”, видану в нашому місті у видавництві “Букрек”.

Також до слова був запрошений директор музею Ольги Кобилянської та відомий чернівецький поет, автор Івасюкової пісні “Відлуння твоїх кроків” Володимир Вознюк. Свої поезії читали М. Люткевич (м. Львів), В. Палинський (м. Львів), В. Кричан (м. Київ), видатна письменниця та літурознавенць С. Майданська. Спогад про Тараса Мельничука озвучив Р. Кримлюк (м. Делятин), зі своєю поезією виступив знаний в Україні художник та скульптор В. Андрушко (м. Коломия).

У залі панувала надзвичайно тепла й невимушена атмосфера. Студенти-медики жваво реагували на поезію про кохання, родинні стосунки, боротьбу добра і зла і щиро співпереживали, коли звучала громадянська лірика, співзвучна реаліями сьогодення.

Вважаємо, що такі заходи збагачують студентів духовно, роблять їх щирішими, добрішими, вчать мислити і міркувати.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати