• Українська
  • English
1 червня – День захисту дітей
1 червня - День захисту дітей

1 червня – День захисту дітей

Це свято започатковано 1949 року Міжнародною демократичною федерацією жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950-му році.

Це свято започатковано 1949 року Міжнародною демократичною федерацією жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950-му році.

Напередодні свята колективом кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Буковинського державного медичного університету під керівництвом професора Олени Колоскової  проведено ряд благодійних, урочистих та методичних заходів, оскільки зміцнення та збереження здоров’я дітей та підлітків є одним із головних завдань діяльності лікарів-практиків та педіатрів-науковців. Лікарями-інтернами під керівництвом співробітників кафедри розроблено та розповсюджено серед дітей та їх батьків інформаційні флаєри, присвячені імунопрофілактиці інфекційних захворювань. Також асистентами Сергієм Сажиним Ольгою Бєлашовою було прочитано ряд лекцій та проведені бесіди у загальноосвітніх навчальних закладах різних районів області на теми: “Здоровий спосіб життя”, “Щеплення дітей як запорука здоров’я в майбутньому”.

Щирою вдячністю та міні-концертом відповіли вихованці Обласного протитуберкульозного санаторію “Садгора” та Обласного будинку дитини на благодійну допомогу, отриману від колективу кафедри. Так, пацієнти Обласного протитуберкульозного санаторію “Садгора” в подарунок отримали необхідні для моніторингу функції зовнішнього дихання обладнання.

Зацікавленість та жвавий інтерес викликала акція “Розкажи мені про грудне вигодовування”, яку провели асистенти кафедри Олена Власова та Ольга Бєлашова для матерів дітей, що лікуються у неонатальних відділеннях та інфекційному відділенні дітей молодшого віку Обласної дитячої клінічної лікарні. Також на базі онкогематологічного відділення асистенти Микола Гарас та Сергій Сажин взяли участь у акції благодійного фонду “Подаруй дитині життя”, а в пульмонологічному – провели чергове засідання “Астма-школи” Чернівецького громадського центру захисту дітей та підлітків, хворих на бронхіальну астму.

Також колектив кафедри хірургічної та дитячої стоматології на чолі із завідувачем кафедри доцентом Наталією Кузняк привітав дітей школи-інтернату “Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей”. Окрім звичних санітарно-просвітницьких заходів, присвячених збереженню здоров’я ротової порожнини, дітям організовано подарунки та вітання з приводу їх свята. Керівництво закладу висловило слова вдячності та відзначило, що їх вихованці залишились задоволеними.

Пам’ятаймо, що діти залишаються дітьми, доки відчувають турботу батьків. Не будемо байдужі до дітей позбавлених батьківського тепла. Спільними зусиллями продовжимо їм дитинство.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати