• Українська
  • English
Меморіальні дошки видатних особистостей Буковинського державного медичного університету
Меморіальні дошки видатних особистостей Буковинського державного медичного університету

Меморіальні дошки видатних особистостей Буковинського державного медичного університету

ШАНУЄМО! Пам’ять про видатних людей Буковинського державного медичного університету увінчана меморіальними дошками на будівлях міста Чернівців, з якими пов’язана їх діяльність або проживання.

Меморіальні дошки встановлено

1. На будинку № 7 по вул. Горького, в якому проживав Заслужений діяч науки і техніки, доктор медицини, професор Радзіховський Борис Леонідович – завідувач кафедри очних хвороб БДМУ в 1945 – 1975 роках.

2. На будинку № 13 по вул. Котляревського в якому проживав Заслужений діяч науки і техніки, доктор медицини, професор Мангейм Олександр Юхимович – завідувач кафедри травматології і ортопедії в 1945 – 1955 роках.

3. На будинку по вул. Доброго,1, в якому проживав доктор біологічних наук, професор Кіршенблат Яків Давидович – завідувач кафедри нормальної фізіології БДМУ у 1954 – 1980 роках.

4. На будинок по вул. О. Богомольця, 1, в якому проживав Заслужений працівник вищої школи України, доктор медицини, професор Драчук Петро Сидорович – завідувач кафедри травматології і ортопедії з курсом військово-польової хірургії БДМУ у 1970-1985 роках і професора цієї кафедри у 1985 – 1990 роках.

5. На будівлі адміністративного корпусу БДМУ на площі Театральній, 2, в якому упродовж 1968 – 1972 років навчався медицині та творив свої всесвітньо відомі пісні і музику Герой України, лауреат Державної премії України, лікар і композитор Володимир Михайлович Івасюк.

6.На будівлі палацу “Академічний” по вул. Шиллера, 11 на честь лауреата Держаної премії України, народного артиста України, поета, сценариста, громадського діяча, випускника Чернівецького державного медичного інституту Ткача Михайла Миколайовича.

Корисно знати