• Українська
  • English
Рецепти красоти від дерматолога БДМУ
Рецепти красоти від дерматолога БДМУ

Рецепти красоти від дерматолога БДМУ

Збалансоване харчування, повноцінний сон, 1,5 літра води на день та заняття спортом – запорука не лише здоров’я, а й чудового стану шкіри, це підтвердить кожен дієтолог і косметолог.

 

Кожна недоспана ніч,кожен гамбургер чи перехвилювання, а також шкідливі звички тягнуть за собою проблеми зі шкірою. Кожне висипання на обличчі говорить нам про проблему, яка виникла всередині нашого організму.

Тому нам потрібно задуматися про те ,чи замаскувати обличчя вкотре тональним кремом чи почати нарешті діяти,щоб знайти причину та усунути її.

Беріть дзеркало і розглядайте шкіру.

Якщо висипало біля лінії росту волосся – це може свідчити про збій в роботі жовчного міхура. Над бровами – проблеми з кишківником. Прищики на чолі можуть свідчити про те, що організм втомився від вживання ліків, а також про те, що краще виключити з раціону солодку, жирну, смажену їжу, консервації та газовані напої. Якщо розгледіли прищ на носі, то він може попереджувати про порушення роботи серцево-судинної системи або вказує на проблеми з харчуванням. Прищик біля губи може вказувати на проблему з травленням. Обсипані прищами щоки – сигнал про неправильну роботу шлунка. Якщо мало спати і зловживати кавою, то не за горами нові висипання на підборідді. Висипання під очима сигналізують про проблеми з нирками або про нестачу вітамінів.

Щоденний догляд за обличчям

Ще однією проблемою є те, що ми мимоволі старимо себе через неправильний догляд за шкірою обличчя. Навіть найпростіші наші щоденні дії можуть прискорити процес старіння!

Будь-яка жінка, незалежно від віку, повинна використовувати різні засоби для догляду за шкірою, живити її і зволожувати потрібними компонентами. Ігнорування простих правил, сприяє швидкому завчасному старінню жіночого організму,а зокрема і шкіри.

Виконуйте такі правила і ваша шкіра буде молодою і здоровою:

ведіть активний і здоровий образ життя, завдяки цьому шкірні покриви швидше будуть насичуватися киснем;

висипайтеся – сон сприяє оновленню клітин;

уникайте стресових ситуацій – вони сприяють швидкому старінню організму;

харчуйтеся раціонально і збалансовано, вживайте достатню кількість клітковини, овочів, фруктів, в яких міститься багато антиоксидантів, які забезпечують шкірі пружність;

не зловживайте довгим перебуванням на сонці, це загрожує їй надмірною сухістю;

вживайте достатню кількість рідини;

підтримуйте щоденну особисту  гігієну ;

припиніть гримасувати – деякі вирази обличчя можуть сприяти передчасній появі перших ознак старіння – мімічних зморшок.

особливо на стан шкіри впливає така погана звичка,як куріння – шкіра нездорового жовтуватого відтінку, який насилу можна приховати за допомогою тональних засобів. Вона втрачає свою еластичність та стає грубшою.

Особливості правильного догляду за шкірою:

При проблемній, жирній шкірі догляд необхідний з 13-14 років, коли дівчинку-підлітка починають турбувати прищі, вугрові висипання, з’являється жирний блиск.

Дівчатам нормальної шкіри з 18-20 років потрібно захищати і зволожувати шкіру. Правильний вибір косметичних засобів дозволить надовго зберегти шкірні покриви у відмінному стані (німецькі вчені довели,що при сухості шкіри потрібно використовувати зволожуючий крем на основі гіалуронової кислоти).

Зранку та ввечері користуйтесь такими порадами фахівців:

Під час вмивання не використовуйте мило, адже воно сушить вашу шкіру;

Не варто вмиватися водою з-під крану – краще використовувати кип’ячену, мінеральну чи фільтровану воду;

Не варто витирати обличчя рушником, краще скористайтеся серветкою;

Гелі для вмивання краще використовувати жінкам з жирним типом шкіри,а молочко чи пінку для чутливої шкіри;

Якщо після вмивання шкіра стає стягнутою, то варто обирати засоби для сухої шкіри;

Ввечері треба обов’язково зняти косметику та очистити шкіру обличчя за допомогою тоніка чи лосьйону;

Стан шкіри залежить і від харчування

Щоб мати гарну шкіру, важливо регулярно насичувати організм вітаміном D. З його допомогою відбувається нормальний розвиток кісток, регулювання мінерального обміну. Крім того, цей вітамін оберігає від розкладання кісткової структури.

Інший вітамін, необхідний для красивої шкіри обличчя і тіла, − вітамін А. Він дарує здоров’я клітинам шкіри. Щоб вітамін краще засвоювався, його варто вживати з молочною продукцією.

Налягати треба й на вітамін С: він сприяє виробленню колагену, що забезпечує міцність тканини, саме тому колаген є у чимало косметичних засобах, що уповільнюють процеси старіння.

У списку найкорисніших продуктів для краси шкіри

Лимон і ківі − вони відповідають за поліпшення кольору обличчя. Імбир бореться з припухлістю і почервоніннями, гречка допоможе позбутися зморщок, а пшеничні зародки − відновлюють шкіру. А щоб почистити організм і покращити стан шкіри. дієтологи радять включити в раціон часник. І відвар петрушки, який треба пити натщесерце. Він очищає шкіру.

Наявний стан медицини в Україні і неякісні продукти найбільш негативно впливають на здоров’я суспільства. Третє місце за актуальністю посідає проблема зловживання  алкоголем. Цікаво, що оцінка паління в якості фактора ризику є доволі неоднозначною. З одного боку,його не вважають пріоритетним чинником ,що впливає на здоров’я суспільства (посідає лише 6-те місце у ієрархії).З іншого – питома вага тих, хто його відзначив є доволі значною і складає понад чверть опитаних(26,7%).

84% респондентів вважає,що продукти здорового харчування для українців є або малодоступними,або недоступними взагалі. При цьому, можна прослідкувати залежність між відповідями респондентів на це питання і рівнем їхнього добробуту. Чим вищим є достаток респондента,тим більш доступним він вважає продукти здорового харчування.

Більшість респондентів усвідомлює важливість даної категорії  продукції і готові за неї платити більше (53,8%). Проте благі наміри наштовхуються на фінансові обмеження українських родин. Тому реально екологічні продукти без оглядки на ціну купуватимуть не більше 7,5% респондентів .Зважаючи на те,що екологічні продукти, як правило, удвічі дорожчі за масові, показник у 46% можна розглядати, лише як бажання не підкріплене можливостями.

Ось такий салат насичує наш організм вітамінами і омолоджує шкіру:

2 столові ложки вівсяних пластівців;

1 зелене яблуко;

6 столових ложок холодної кип’яченої води;

3 столові ложки холодного кип’яченого молока;

сік 1 лимона;

1 столова ложка цукрового піску;

0,5 чайної ложки кориці.

Пластівці залийте прохолодною кип’яченою водою і дайте їм годину, щоб набухнули. Тим часом на грубій тертці натріть зелене яблуко і вичавіть лимонний сік. Через годину, коли пластівці набухнуть, додайте до них подрібнене яблуко, лимонний сік, корицю, мед і молоко. Всі інгредієнти добре перемішайте. Класичний французький салат краси готовий до вживання.

Зовсім немає часу на догляд за обличчям? Ось така маска покращує стан шкіри за 30 хвилин:

1ст.л кавових зерен;

3ст.л. натурального меду;

3 ст.л.кефіру;

2ч.л.солі;

1.Потрібно перемолоти кавові зерна

2.Добавити до кави інші інгредієнти,а потім все перемішати,щоб получити однорідну масу і поставити на 1 годину в холодильник

3.Змочити шкіру обличчя теплою водою

4.За часовою стрілкою нанести дану маску на обличчя,окрім ділянки навколо очей

5.Залишити на 5хв, а потім змити теплою водою і висушити рущничком.

Весна прийшла отже будьте красивими…

Матеріал підготували: Гаєвська Марина, лікар-дерматолог доцент кафедри дерматовенерології та Годнюк Наталя студентка 17 групи медичного факультету №2

Корисно знати