• Українська
  • English
Науково-практична конференція “Гострі та хронічні захворювання печінки у загальнолікарській практиці”
Науково-практична конференція “Гострі та хронічні захворювання печінки у загальнолікарській практиці”

Науково-практична конференція “Гострі та хронічні захворювання печінки у загальнолікарській практиці”

12 грудня 2012 року в приміщенні Палацу “Академічний” кафедрою сімейної медицини Буковинського державного медичного університету сумісно з Департаментом охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА проведено чергове засідання Асоціації сімейних лікарів Чернівецької області та науково-практичну конференцію “Гострі та хронічні захворювання печінки у загальнолікарській практиці”.

Цукровий діабет є однією з найпоширеніших ендокринних хвороб на планеті. За даними Міжнародної федерації діабету 2011 року кількість хворих на цукровий діабет у світі досягла рекордної цифри – 366 мільйонів, а в 2030 році становитиме 552 мільйони.Серед ускладнень, що є основною причиною інвалідизації та летальності серед хворих на цукровий діабет, чільне місце посідають діабетична нейропатія, нефропатія, ретинопатія.

Проблемі соматогенних ускладнень цукрового діабету і була присвячена доповідь професора Наталії Пашковської, завідувача кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології.

…основною причиною інвалідизації та летальності серед хворих на цукровий діабет, чільне місце посідають діабетична нейропатія, нефропатія, ретинопатія.

На конференції також заслухано доповідь професора Оксани Хухліної, завідувача кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб “Клінічні і терапевтичні аспекти неалкогольної жирової хвороби печінки”. Дане захворювання причинно-наслідково пов’язане з ожирінням, цукровим діабетом ІІ-го типу, інсулінорезистентністю, гіперліпідемією та атеросклерозом і є надзвичайно актуальним.

Питання ранньої діагностики та профілактики вірусних гепатитів у практиці сімейного лікаря висвітлено доцентом кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Юрієм Рандюком. Вірусні гепатити в Україні за ступенем негативного впливу на здоров’я населення займають домінуюче місце у структурі інфекційної патології, тому профілактика, вчасна діагностика та якісне лікування є важливими складовими протидії вірусним гепатитам.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати