• Українська
  • English
Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз
Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз

Відповідальною структурою за якість навчання і підготовку спеціалістів з напрямку «фтизіатрія-пульмонологія» на додипломному та післядипломному етапах є клінічна кафедра фтизіатрії та пульмонології, яка організована у Буковинському медичному університеті 1.09.2010 року за сприяння і всебічної підтримки ректора, професора Бойчука Т.М.

Метою роботи цього структурного підрозділу є удосконалення викладання навчальної дисципліни «фтизіатрія та пульмонологія» на додипломному та післядипломному етапах навчання.

Проведені заходи кафедрою фтизіатрії та пульмонології БДМУ в період місячника присвяченого Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на туберкульоз:

  1. Взята участь у семінарі нараді «Актуальні проблеми в галузі боротьби з туберкульозом в Україні», що відбувся 4-5 березня у м. Донецьк під егідою ВООЗ та фонду глобальної ініціативи боротьби з туберкульозом (Тодоріко Л.Д.).
  2. Опубліковано інтерв’ю «Хто і як бореться з епідемією туберкульозу» в обласній газеті «Буковина» (№22 від 18 березня 2011р.) щодо перспектив роботи кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ у напрямку виконання Національної програми боротьби з туберкульозом та стаття профілактично-просвітницького спрямування «Підвищуємо імунітет – запобігаємо хворобі» (кореспондент Мацерук В.П.).
  3. Опублікована стаття профілактично-просвітницького змісту у газеті «Буковинське віче» (№21, 23 березня  2011 р.).
  4. Опубліковано інтерв’ю  у газеті «Вільне життя» (№12 від 18 березня 20011р) «Раннє виявлення туберкульозу – запорука одужання».
  5. Організовано та проведено інформаційно-пропагандистські інтерв’ю «Особливості епідеміології та проблеми фтизіатрії на Буковині, шляхи реалізації Національної програми протидії захворювання на туберкульоз» для телевізійних каналів: 5-канал та ТРК-Чернівці.
  6. Взято участь, спільно з СТМО «Фтизіатрія», в організації та проведенні круглого столу по обласному телебаченню на тему: «Шляхи подалання епідемії туберкульозу в Україні та на Буковині».
  7. Взято участь в  організації та проведенні радіорубрики «Шанс на життя» обласного радіо, присвяченої проблемам профілактики та запобігання захворюванню на туберкульоз.
  8. Прочитана лекція на обласній науково-практичній конференції для лікарів сімейної медицини, терапевтів, пульмонологів, фтизіатрів 15 березня 2011 року («Актуальні проблеми етіології, патогенезу, діагностики туберкульозу в сучасних умовах» (завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології, д.мед.н. Тодоріко Л.Д.; палац «Академічний»).
  9. Взята учать у проведенні семінару-наради з лікарями загально-терапевтичної мережі м. Чернівці щодо актуальних питань профілактики туберкульозу» (23 березня, КУ «1 міська поліклініка», Тодоріко Л.Д.).
  10. Взята участь в організації та проведенні переривчасних курсів СТМО «Фтизіатрія», присвячених «Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на туберкульоз» та прочитана лекція «Актуальні проблеми боротьби із захворюванням на туберкульоз» (24 березня 2011 року; санаторій Садгора, Тодоріко Л.Д.).
  11. Організовано читання лекцій кваліфікованими викладачами кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ санітарно-просвітницького спрямування для студентів медичного та педагогічного коледжу (доц. Бойко А.В., ас. Єременчук І.В).
  12. Прочитано лекції співробітниками кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ санітарно-просвітницького спрямування для учнів загальноосвітніх шкіл м. Чернівці та смт. Берегомет та проведено профорієнтаційну  роботу серед шкільної молоді (доц. Бойко А.В., ас. Єременчук І.В.).
  13. Опубліковано та поширено серед населення області буклети «День боротьби з туберкульозом»
  14. Організовані волонтерські акції студентами БДМУ серед населення області.
  15. Розміщено інформаційно-пропагандистські матеріали, присвячені Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом на сайті БДМУ.
  16. Планується продовження читання лекцій профілактичного спрямування студентами-гуртківцями кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ у загальноосвітніх закладах м. Чернівці (28, 29, 30 березня).
  17. Планується участь у роботі науково-практичної конференції з міжнародною участю на тему “Сучасні проблеми Ко-інфекції туберкульоз і ВІЛ/СНІД”, яка відбудеться у м. Києві 29-30 березня (Тодоріко Л.Д.).
  18. Розміщено інформаційно-пропагандистські матеріали, присвячені Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом на сайті БДМУ.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати