Приєднуйся

БДМУ ВконтактеБДМУ в FacebookБДМУ на TwitterБДМУ на YouTube Пдписатись на Новини

Календар заходів

Нема подій

Дні народження

22 березня
Коржан О.П.
Луканюк С.С.
Ревуцька І.В.

23 березня
Ровінський О.О.
Томаш Л.М.

24 березня
Амеліна Т.М.
Калуцька Н.І.
Попова І.С.
Соломатіна Н.Р.

25 березня

Боднарюк Д.Д.
Дудка І.В.
Кметь Т.І.

26 березня
Дорошко В.А.
Паламар А.О.
Стахова Т.С.

27 березня
Андрієць М.М.
Томнюк Т.І.

28 березня
Зінченко І.В.
Лобода В.Д.
Мельничук О.М.
Осадчук Г.Р.

29 березня
Ємельяненко Н.Р.
Грушецький О.М.
Кучурян Д.І.
Остафійчук А.В.

30 березня
Залибіна М.В.
Олійник І.Ю.

31 березня
Житарюк В.М.
Ластівка І.В.

16 жовтня – професійне свято алерголога та імунолога.

Вівторок, 16 жовтня 2012 00:00

У всьому світі, незважаючи на всі засоби профілактики, спостерігається значне зростання алергічних захворювань, що стає глобальною проблемою, яка сягає таких масштабів, що деякі вчені вже називають це епідемією ХХІ сторіччя. Так, за статистичними даними, за останні 30 років удвічі збільшилася частота бронхіальної астми, харчової алергії та атопічного дерматиту. За інформацією ВООЗ, кожен п’ятий житель Землі страждає від алергічних чи псевдоалергічних реакцій. Від 30 до 90 % населення Землі не переносить один чи більше харчових продуктів.

“Оскільки вважається, що генетичні чинники щодо формування алергічних хвороб особливій динаміці не підлягають, то ріст частоти цих захворювань, ймовірно, пов’язаний зі збільшенням зовнішнього алергічного навантаження на організм. До найбільш значущих чинників, які сприяють алергізації населення, належать: негативний вплив шкідливих чинників довкілля, збільшення контакту населення з хімічними речовинами, збільшення виробництва і споживання медикаментозних препаратів, нераціональне харчування, застосування продуктів з консервантами, фарбниками, харчовими добавками, збільшення кількості стресових ситуацій, зміна способу життя тощо, ”– зазначає Наталія Каспрук, доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ.

З нагоди Дня алерголога працівники курсу клінічної імунології та алергології Буковинського державного медичного університету провели бесіди та лекції “Харчова алергія. Профілактика” серед учнів 8-11 класів Чернівецьких загальноосвітніх шкіл та двох загальноосвітніх навчальних закладів Герцаївського та Глибоцького району. Також проведено скрінінгову експрес-діагностику алергічних захворювань серед студентів БДМУ та школярів.

Прочитано 773 разів