• Українська
  • English
БДМУ гостинно запрошує на навчання
БДМУ гостинно запрошує на навчання

БДМУ гостинно запрошує на навчання

4 березня у Палаці «Академічний» Буковинського державного медичного університету традиційно відбувся День відкритих дверей, на який завітали понад 150 абітурієнтів та їх батьків з різних областей України.

 

Захід розпочато з хвилини мовчання за Героями, які віддали своє життя за мир і незалежність України.

Усі присутні мали змогу переглянути відеофільм «Буковинському державному медичному університету – 70 років», ознайомившись зі славною історією, сьогоденням і пріоритетними векторами розвитку медичного університету Буковини.

З вітальним словом від ректорату до майбутніх студентів, їх батьків та всіх присутніх звернувся доцент Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи, який розповів про основні досягнення БДМУ та перспективи, що відкриваються перед студентами навчального закладу.

Про умови та правила прийому до університету у 2017 році, відмінну від попередніх років систему визначення результатів абітурієнта, про напрями та спеціальності, за якими проводиться підготовка у навчальному закладі розповів доцент Володимир Ходоровський, відповідальний секретар приймальної комісії.

Для кращої адаптації та підготовки абітурієнтів до складання зовнішнього незалежного оцінювання в 2017 році та навчання у БДМУ впроваджено ІТ-технології, підготовчі курси для громадян України, створені та активно функціонують сайти “Інформаційний центр абітурієнта БДМУ” та “Центр підготовки абітурієнта БДМУ”. Про діяльність сайтів та багато іншої корисної для вступників інформації розповів професор Роман Булик, відповідальний за профорієнтаційну роботу.

З факультетами та спеціальностями, за якими ведеться підготовка в університеті ознайомили присутніх доцент Микола Гінгуляк, заступник декана медичного факультету №1, доцент Сергій Сажин, представник деканату медичного факультету №4, доцент Тарас Кметь, заступник декана стоматологічного факультету, Віталій Чорноус, доцент кафедри медичної та фармацевтичної хімії, завідувач підготовчого відділення для громадян України. Про навчання студентів за спеціальностями «Сестринська справа» та «Фармація» у коледжі БДМУ, де проводиться набір на базі 9 класів розповіла директор коледжу доцент Тамара Грачова. Багатогранне життя студентів у стінах університету окреслив Віктор Романчук, голова Студентської Ради вишу, студент VI курсу медичного факультету №1.

Ведучим «Дня відкритих дверей» був Антон Іваницький, студент IV курсу медичного факультету №2. У теплій та дружній атмосфері для абітурієнтів, їх батьків та гостей дарували свої музичні номери учасники мистецьких студій Палацу «Академічний»: Богдан Петрюк студент V курсу, медичного факультету №2 та Марина Коротчук, студентка V курсу медичного факультету №1, лауреати Міжнародних та Всеукраїнських пісенних конкурсів та фестивалів; Анастасія Гоян, студентка медичного факультету №1 та Геннадій Петраченко, студент медичного факультету №2, переможці Міжнародних та Всеукраїнських мистецьких конкурсів та фестивалів; Назарій Малиш, студент II курсу стоматологічного факультету та Юрій Сидоряк, студент I курсу медичного факультету №2; Ольга Івасюк, студентка медичного факультету №2, дипломант Всеукраїнської музичної олімпіади.

На завершення усі присутні мали змогу отримати вичерпні відповіді на питання щодо вступу до БДМУ у 2017 році, здійснити екскурсію в історико-медичний музей, відвідати кафедри університету.

Загалом проведений захід викликав неабияку зацікавленість у молоді, стимулював їх бажання отримати більше інформації про графік роботи підготовчих курсів БДМУ, проведення вебінарів для абітурієнтів, особливості рейтингування електронних заяв, вагові коефіцієнти конкурсних предметів тощо.

День відкритих дверей вселяє надію, що присутні випускники загальноосвітніх навчальних закладів та медичних коледжів поповнять ряди студентства у нашому славному медичному закладі.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати