• Українська
  • English
В БДМУ відзначили Всесвітній день поезії
В БДМУ відзначили Всесвітній день поезії

В БДМУ відзначили Всесвітній день поезії

З нагоди Всесвітнього дня поезії в студентському читальному залі бібліотеки БДМУ, відбувся поетичний вернісаж «Поезія виховує високі почуття», метою якого було ознайомити студентів з творами всесвітньо відомих майстрів поетичного слова; розповісти про ту роль, яку поезія відіграє в житті кожної людини та у взаємодії між різними культурами держав.

 

У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Генеральний директор ЮНЕСКО закликав усі держави, громадські організації та асоціації у Всесвітній день поезії віддати належне поезії та задуматися про ту фундаментальну роль, яку вона грає в діалозі між культурами – у діалозі, який є гарантом миру

Співробітники бібліотеки (Тулевська Світлана, Данилова Маша, Буланже Оксана, та Жук Наталія) ознайомили студентів з історією Всесвітнього дня поезії, розповіли про важливість поетичного слова, його могутню та життєдайну силу та здатність проникати в таємниці людської душі.

Студенти залюбки декламували поетів-класиків: Т.Шевченка, Л.Українку та сучасних поетів: В. Симоненка, Л. Костенко, Т. Севернюк та ін. Не оминули своєю увагою і всесвітньовідомих великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані. Мовою оригіналу звучали поезії: М. Емінеску, О. Пушкіна, В. Гюго, Д. Джозеф.

На поетичному вернісажі були присутні юні поети нашого університету – Лілія Гук та Таїсія Краснова (студентки ІІ курсу 4 медичного факультету), які зачитали власну поезію. Їхні поетичні твори є досить різноманітними, бо порушують різні соціальні проблеми, які присутні у нашому житті та розкривають найпотаємніші почуття і думки людини.

Захід відвідали студенти ІІ курсу 4 медичного факультету разом з кураторами: Савчук Т.П., Анцуповою В.В., Дудкою Є.А., Гордієнком В.В.

Вдруге захід відбувся зі студентами ІІ курсу спеціальності «Стоматологія» 3, 4 груп, та студентами ІІ курсу 1 групи спеціальності «Сестринська справа – молодший спеціаліст», за підтримки куратора групи Боштан С. В.

Зі словами про велич поезії звернулися до студентів куратори груп, вони наголосили, що поезія, як ніщо інше, може осягнути весь Всесвіт, перейти будь-які кордони, перепливти океани, заглянути до найглибших схованок людської душі, і що поезія житиме вічно.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати