• Українська
  • English
Учасники English Speaking Club обговорили роль жінки в історії
Учасники English Speaking Club обговорили роль жінки в історії

Учасники English Speaking Club обговорили роль жінки в історії

28 березня відбулося чергове засідання English Speaking Club Буковинського державного медичного університету, під час якого учасники клубу обговорили роль жінок в історії людства.

 

Роль жінки в історії людства надзвичайно вагома. Іноді життя від жінок вимагає більше внутрішньої сили, ніж вони мають, чи навпаки, їм потрібно вгамувати свої емоції й скоритися, бути скромнішими. Але саме ті жінки, що не корилися загальноприйнятим устоям суспільства, кидали виклик догматизму та зашкарублості, рухали життя вперед.

Цікава вікторина у вигляді слайд-шоу доповнювалась оригінальними презентаціями студентів, які розповіли про жінок-учених, жінок-воїнів, поетес, художниць, політиків, борців за свої права тощо.

Постійні учасники  клубу, студентки 2 курсу медичного факультету № 2 Лілія Артюхова та Катерина Швадченко розповіли присутнім про Марію Кюрі – єдину жінку, яка отримала дві Нобелівські Премії в двох різних галузях науки, Розу Паркс – американську громадську діячку та ініціаторку руху за права темношкірих громадян США, Фріду Кало – знамениту мексиканську художницю;

студентка 23 групи 2 курсу Христина Сов’як розповіла про законодавицю моди Коко Шанель;

студенти з Індії Мехіма Лал та Аман Пармар з гордістю розповіли про Індіру Ганді та Мати Терезу із Калькутти – жінок, які залишили незабутній слід не лише в історії своєї батьківщини, але й усьому світі.

Про незламний дух жінок-борців за рівні права з чоловіками, за свободу своїх країн, за самоствердження, незважаючи навіть на власні недуги та вади поділилися Катерина Приймак, 3 група ІІ курсу (Хелен Келлер), Леся Гладій, 25 група ІІ курсу (Софі Шоль), Боатег Прінс, 58 група 1 курс (Нана Яаа Асантеваа).

Головний куратор медичного факультету № 3 Юлія Войткевич розповіла про королеву Йорданії Ранію аль-Абдулла – жінку, яка перевернула усі канони мусульманського світу.

Наталія Дебелюк, студентка 16 групи ІІІ курсу не лише познайомила присутніх з американською поетесою Емілі Дікінсон, але й прочитала її поезії. Учасники засідання жваво обговорювали представлені презентації та вели цікаву дискусію. 

Наступне засідання English Speaking Club планується на 25 квітня

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати