• Українська
  • English
Співробітники та студенти БДМУ провели акцію щодо профілактики захворювань щитоподібної залози
Співробітники та студенти БДМУ провели акцію щодо профілактики захворювань щитоподібної залози

Співробітники та студенти БДМУ провели акцію щодо профілактики захворювань щитоподібної залози

26 квітня в ОКУ «Чернівецький обласний ендокринологічний центр» (м.Чернівці, вул. ім. Ю. Федьковича, 50) співробітниками Центру, фахівцями-медиками та студентами ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» була проведена акція з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Оскільки однією із найактуальніших медичних проблем, які виникли в результаті аварії на Чорнобильській атомній електростанції, є проблема тиреоїдної патології, Буковинцям, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасникам АТО та членам їхніх родин було безкоштовно проведено низку обстежень, зокрема: ультразвукове дослідження щитоподібної залози, визначення рівня гормонів щитоподібної залози, консультації ендокринологів та ендокринних хірургів (співробітників кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології, а також кафедри хірургії БДМУ).

Також для всіх охочих в конференц-залі ендокринного центру співробітниками БДМУ та лікарями-інтернами був проведений «круглий стіл» на тему: «Йододефіцит – загроза здоров’ю нації. Профілактика захворювань щитоподібної залози».

Чому дефіцит йоду небезпечний для організму людини? Чим небезпечний для нас Чорнобиль сьогодні? Як убезпечитися від поєднаного негативного впливу радіації та йододефіциту жителям Буковини? – ці питання стали основним предметом дискусії під час проведеного заходу.

Про актуальність окресленої проблеми, користь проведеного заходу свідчать чисельні питання аудиторії, жвава дискусія між учасниками акції фахівцями-медиками та присутніми жителями з різних регіонів Буковини щодо практичної реалізації профілактичних заходів, поетапності та особливостей їх проведення для сільських мешканців та жителів м.Чернівці, практичних лікувальних та профілактичних порад для представників т.з. «груп ризику», що проживають на теренах Буковини.

Наведений приклад подолання наслідків впливу йододефіциту та радіації у інших країнах Європи та соціальний й економічний статус зазначених країн сьогодні підкреслив медичну та популяційну актуальність даної проблеми для українців.

Фоторепортаж: Аліна Гаргаля

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати