• Українська
  • English
На кафедрах БДМУ відзначили День матері
На кафедрах БДМУ відзначили День матері

На кафедрах БДМУ відзначили День матері

Щорічно в другу неділю травня вся Україна відзначає світле весняне свято – День матері. З цієї співробітниками кафедр та підрозділів й студентами БДМУ проведено низку тематичних заходів.

 

Мати – берегиня роду людського

В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім’ї. Величезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина – матір. Саме від неї залежить виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі.

4 травня на кафедрі догляду за хворими та вищої медсестринської освіти проведений захід, приурочений Дню Матері.

На святі були присутні завідувач кафедри професор Плеш І.А., заступник головного куратора доцент кафедри Каратєєва С.Ю, доценти Борейко Л.Д., Гайдуков В.А., асистент Юрків О.І., викладач Кашул М.О. та куратори медичного факультету №4 Кшановська Г.І., Хомко О.Й., Перижняк А.І. та студенти І-ІІ курсів медичного факультету №4 напряму підготовки «Лабораторна діагностика» (ОКР – «бакалавр»), спеціальностей «Технології медичної діагностики та лікування» та «Медсестринство» (ступінь – «бакалавр»).

На заході виступили професор Плеш І.А., доцент Гайдуков В.А. Куратор Кшановська Г.І. представила презентацію, приурочену величі Матері. Всі присутні із цікавістю розглянули фотографії студентів та їх матусь. У виконанні студентів Тані Білецької, Оксани Воробчак та Вікторії Дрозд прозвучали пісні «Дорогій матусі» та « Пісня про маму».

Мама – величне, дивне, ніжне слово

4 травня у студентському читальному залі бібліотеки БДМУ відбулася інформаційна година «Мама – величне, дивне, ніжне слово».

Під час заходу студенти висловлювали вдячність своїм мамам за їх нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість. Був зроблений акцент на ступінь шани в державі жінки, яка виховує дітей, за яким можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.

Захід відбувся зі студентами-бакалаврами І курсу 1-4 груп спеціальності «Медсестринство», за підтримки головного куратора Семенко С.Б., 2 групи спеціальність «Лабораторна діагностика» та 6 групи спеціальність «Лікувальна справа».

Захід підготувили та провели Софія Задерей, Аліна Ширєнкова-Білійчук,  Ганна Кіселиця.

Жіноче здоров’я – це майбутнє здоров’я жінки

6 травня викладачем кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Слухенською Р.В зі студентками медичного факультету №3 проведено заняття до Дня Матері «Застосування та використання елементів йоги для здоров’я жінки в сучасному житті».

День матері в коледжі БДМУ

11 травня в студентському читальному залі бібліотеки БДМУ, відбувся захід «Благословенне слово «Мати».

Метою заходу було пробудити в студентах прекрасні і благородні почуття – святе і ніжне ставлення до матерів; виховати почуття обов’язку у дітей – віддати шану матерям, відплатити любов’ю, турботою і допомогою у майбутньому.

Приємним сюрпризом було вручення студентами медалі «Багатодітна мама» своєму куратору Купчанко Катерині Петрівні.

Захід, який підготували працівники бібліотеки (Тулевська С., Жук Н., Данилова М.) у співпраці з куратором (Купчанко К. П.) та студентами 1 курсу 1 групи коледжу БДМУ спеціальності «Фармація», проходив у форматі літературно-музичної композиції. Кожен студент декламував поезію і водночас на екрані демонструвалися фотографії студентів з мамами.

Звучали поетичні рядки письменників: Б. Олійника, В. Геращенка, В. Симоненка, О. Ющенка, А. Костецького та звучали пісні композиторів: П. Майбороди, А. Горчинського, М. Ткача, І. Білозіра, А. Скрябіна ті інших.

Захід відбувся за присутності заступника декана з  виховної роботи Петринич Оксани Анатоліївни та доцента Перепелиці Олесі Орестівни

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати