• Українська
  • English
В Буковинському державному медичному університеті пройшли Природничі читання
В Буковинському державному медичному університеті пройшли Природничі читання

В Буковинському державному медичному університеті пройшли Природничі читання

Упродовж 18-21 травня на базі Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» була проведена IV науково-практична конференція з міжнародною участю «Природничі читання».

 

Серед делегатів були представники всіх областей західної, центральної, східної та південної України – Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської, Харківської, Вінницької, Київської, Тернопільської, Дніпропетровської, Миколаївської, Хмельницької.

Також були присутні представники Буковинського державного медичного університету з кафедр анатомії людини імені М.Г.Туркевича, анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії, медичної біології та генетики, патологічної фізіології, патологічної анатомії.

З вітальним словом до учасників конференції виступив проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» професор О.І. Іващук, і підкреслив важливість IV науково-практичної конференції з міжнародною участю «Природничі читання», яка об’єднує теорію з практикою, що в край важливо в даний час для підготовки кваліфікованих лікарів та педагогів.

З доповіддю про життєвий та науковий шлях професора В.А. Малішевської виступили завідувачі кафедри анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії професор О.М. Слободян і кафедри анатомії імені Туркевича, професор В.В. Кривецький.

З науковою доповіддю про хірургію серцевих ушкоджень виступив професор Харківського національного медичного університету Замятін П.М., доповідь зав. кафедри гістології, цитології та ембріології БДМУ була присвячена методам сучасних морфологічних досліджень, доцент Дудко О.Г. доповів про методику фіксації накісткових пластин при остеосинтезі.

Секційні засідання відбулися на базі спортивно-оздоровчого табору БДМУ “Здоров’я”. Наукові доповіді були присвячені нагальним питанням статево-вікової та індивідуальної анатомічної мінливості органів і систем організму; порівняльної та фукціональної морфології органів і систем організму в онтогенезі; досягненням анатомо-експериментальної хірургії і терапії.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати