• Українська
  • English
Психологи БДМУ провели практикум «Значення, місце і роль медичної сестри»
Психологи БДМУ провели практикум «Значення

Психологи БДМУ провели практикум «Значення, місце і роль медичної сестри»

25 травня викладачі кафедри психології та філософії, психологи медико-психологічного центру БДМУ к.психол.н. Любов Любіна та к.психол.н. Вікторія Осипенко взяли активну участь у роботі пресимпозіуму «Особливості роботи персоналу лікарень та поліклінік»,

 

який проводився в рамках Міжнародного симпозіуму «Теорія та практика репродукції людини». Для учасників пресимпозіуму спікерами Любіною Л. та Осипенко В. було проведено психологічний практикум «Значення, місце і роль медичної сестри».

Любов Любіна та Вікторія Осипенко викладачі кафедри психології та філософії, психологи медико-психологічного центру БДМУ провели психологічний практикум для медичних сестер лікарень та поліклінік в рамках роботи пресимпозіуму «Особливості роботи персоналу лікарень та поліклінік» Міжнародного симпозіуму «Теорія та практика репродукції людини» (УАРМ, м. Чернівці).

Вікторія Осипенко, модератор пресимпозіуму, виступила з міні-лекцією «Специфіка професійної ролі медичної сестри» та провела гру-драматизацію «Опікун, порадниця, мама, старша сестра, начальник, виконавець, психотерапевт, «цап відбувало»… Хто Я?». Учасники практикуму мали можливість «приміряти» властиві та невластиві для себе професійні ролі, оцінити їхні слабкі та сильні сторони у професійній сфері, а також «дослідити» професійний простір та особливості рольової взаємодії: «медична сестра – лікар», «медична сестра – медична сестра», «медична сестра – пацієнт», «медична сестра – родичі пацієнта».

Любов Любіна провела з учасниками тренінг особистісного зростання «Емоційна компетентність та асертивність як риси особистості медичної сестри». Основною метою психологічного тренінгу було відпрацювання практичних навичок розпізнання власних емоцій та емоцій інших людей, визначення власних успішних стратегій самомотивації, встановлення та підтримання позитивних міжособистісних комунікацій, оволодіння способами ефективного управління стресом. Учасники працювали в форматі малих груп.

В процесі групової роботи, на основі рольової гри «Складний пацієнт», учасники мали можливість визначити власну домінуючу стратегію взаємодії (пасивна, маніпулятивна, конфліктна, асертивна) з «конфліктними пацієнтами».

По завершенню роботи, учасники пресимпозіуму дали зворотній зв’язок щодо необхідності та важливості психологічних знань, умінь й навичок в роботі медичної сестри, яка повинна вміти витримувати велике комунікативне навантаження, значний рівень психоемоційної напруги і професійного стресу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати