• Українська
  • English
Студентка БДМУ презентувала наукову роботу в Німеччині
Студентка БДМУ презентувала наукову роботу в Німеччині

Студентка БДМУ презентувала наукову роботу в Німеччині

Студентка медичного факультету №3 БДМУ Ааюші Праджапаті взяла участь у Європейській студентській конференції, що проходила 27-30 вересня у м. Берлін (Німеччина).

 

А. Праджапаті представила постерну доповідь на тему «Endothelial markers of liver inflammation in chronic hepatitis». Дане дослідження було виконане у студентьскому науковому гуртку кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти, під керівництвом к.мед.н., ас. Н.О. Сливки. Робота викликала значну цікавість та жваве обговорення, оскільки запропонована методика дає можливість швидко та недороговартісно оцінити стан судинної системи печінки у хворих на хронічні гепатити.

Обміну досвідом сприяли не лише виступи учасників, а також і лекції відомих вчених та майстер-класи. Оскільки темою конференції в цьому році була генна інженерія, ключову лекцію представляв професор Теодор Фрідманн з Оксфордського університету. Дослідницька лабораторія під керівництвом професора Фрідмана працює над вивченням генних аберацій при неврологічних захворюваннях та розробляє шляхи їх корекції сучасними методами.

Механізми генної регуляції та їх зміни під впливом геномних варіацій при захворюваннях опорно-рухової системи були висвітлені професором Стефаном Мундлосом, директором Інституту медичної та людської генетики клініки Шаріте та очільником дослідницької групи по вивченню розвитку та захворювань Інституту молекулярної генетики Макса Планка.

Панельну дискусію про етичні проблеми генної інженерії провів професор Детлеф Бартч, провідний фахівець Брауншвейгського Федерального відомства захисту прав споживачів.

На майстер-класах учасники конференції мали можливість спостерігати у реальному часі за оперативними втручаннями, що виконувались за допомогою передових хірургічних технологій спеціалістами клініки Шаріте.

Напружена та інтенсивна робота конференції завершилася яскравою культурною програмою, де студенти обмінювались контактами та заводили нові знайомства, що стануть хорошою платформою для їхньої майбутньої наукової кар’єри.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати