• Українська
  • English
Мистецькі студентські колективи БДМУ підтвердили звання «Народного аматорського колективу»
Мистецькі студентські колективи БДМУ підтвердили звання «Народного аматорського колективу»

Мистецькі студентські колективи БДМУ підтвердили звання «Народного аматорського колективу»

31 жовтня в палаці «Академічний» відбулася театралізована вокально-хореографічна постановка за участю студентів-медиків – учасників Ансамблю пісні і танцю «Трембіта» та студентського театру БДМУ на підтвердження звання «Народний аматорський колектив».

 

Глядачі мали нагоду стати учасниками феєричних мистецьких постановок з буковинським колоритом: І відділення – «Веснянки та купальські забави»; ІІ відділення «Вечорниці у тітки Дарини»; ІІІ відділення «Що то є весілля» (весільні обряди Буковинського краю). Режисер-постановник: Валентина Головко, хормейстер – Тетяна Д’яченко, балетмейстер – Олександр Кіщенко, художній керівник ансамблю – Леся Романчук, керівник оркестру – Кирил Маслюченко.

«Завжди переповнюєшся радісним задоволенням та виправданою гордістю, коли даруєш глядачам мистецтво – вокальне, хореографічне, чи театральне. І коли відчуваєш вдячність глядача, щирі оплески – це найкраща нагорода для нас,» – ділиться враженнями учасниця студентського театру Марина Коротчук.

Сьогодні студенти та їхні наставники демонстрували свої таланти, майстерність виконання, художній рівень репертуару. Гучними оваціями присутні в залі зустрічали та підтримували кожен виступ колективів. Ми мали змогу насолодитися різнобарв’ям обрядів Буковини, чудовими українськими піснями й запальними танцями, відчути родзинку Буковинського весілля, побувати на українських вечорницях.

Роботу колективів оцінювала обласна атестаційна комісія управління культури Чернівецької ОДА:

Тетяна Шарагова, заступник начальника управління – начальник відділу культосвітніх установ, мистецтв та кіно управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, Микола Шкрібляк, директор учбового методичного центру культури Буковини, Заслужений діяч мистецтв України, Валентина Гордей, голова циклової комісії «Хорове диригування» Чернівецького обласного училища мистецтв ім. С. Воробкевича, Іван Бурик, голова циклової комісії «Народно-інструментальне мистецтво» Чернівецького обласного училища мистецтв ім. С. Воробкевича, Володимир Долгий, викладач хореографічних дисциплін спеціалізації “Народна хореографія” Чернівецького обласного училища мистецтв ім. С. Воробкевича, Яна Григораш, методист з театрального жанру навчально-методичного кабінету удосконалення клубної діяльності та розвитку аматорського мистецтва учбово-методичного центру культури Буковини, Іван Петрусяк, завідувач навчально-методичного кабінету організації культурно-мистецьких проектів та міжнародної співпраці  учбово-методичного центру культури Буковини.

Від імені ректорату щиро вітаємо керівників та студентів колективів з підтвердженням звання та щиро дякуємо за високий рівень презентації мистецького життя нашого університету.

До слова, учасники Ансамблю пісні і танцю «Трембіта» та студентського театру БДМУ на запрошення Управління культури Чернівецької облдержадміністрації презентували буковинцям та гостям краю 2 театралізовані постановки: «Життєвий шлях Івана Миколайчука. Рання слава, раннє кохання, рання….» під час урочистостей з нагоди 75-річчя від дня народження видатного українського кінорежисера, кіносценариста та актора (15 червня) та театралізовану композицію «Найважче – це знищити пам’ять» з нагоди 70-річниці Голодоморів в Україні (26 листопада). Вище вказані постановки також ввійшли до атестації колективів.

З приємністю повідомляємо, що члени атестаційної комісії високо оцінили виступ колективів і одноголосно підтвердили звання «Народний аматорський колектив» на наступні 3 роки.

Фоторепортаж: Роман Рак

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати