• Українська
  • English
Студенти БДМУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні
Студенти БДМУ вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Студенти БДМУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

День Гідності та Свободи – пам’ятний день, що відзначається в Україні 21 листопада на вшанування патріотизму і мужності громадян, які у листопаді 2013 – лютому 2014 рр. стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

 

20 листопада 2017 року на кафедрі догляду за хворими та вищої медсестринської освіти було проведено захід патріотичного спрямування.

Викладачі кафедри доцент Лілія Борейко, асистент Алла Перижняк, асистент Ганна Кшановська та студенти медичного факультету №4 вшанували пам’ять буковинців, учасників Революції Гідності, які загинули на майдані Незалежності. Студенти схилили голови в молитві та поклали запалені лампадки і квіти до могил Героїв Небесної Сотні Олександра Щербанюка та Василя Аксенина.

Запали свічку пам’яті

Студенти академічних груп №4 та №5 медичного факультету № 1 за підтримки викладачів кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії (доц. Яремій І.М. та ас. Бевзо В.В.) вшанували пам’ять Героїв Майдану – Щербанюка О.М. та Аксенина В.С.

Студенти згадали про криваві події у м. Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, де загинули українці. Пам’ять наших земляків, а також пам’ять інших загиблих героїв Небесної Сотні, вони вшанували покладанням квітів, запаленням свічок та молитвою.

Просвітницька акція До дня Гідності та Свободи

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Перестати бути рабом, не боятись, бути гідним і бути чесним перед собою. Саме ці речі дозволяють побачити в будь-якій людині Особистість. Вони викликають повагу навіть у ворогів. Завдяки цим категоріям людина залишається внутрішньо вільною за будь-якого режиму і будь-яких обставин.

Зараз гідність все більше і більше відроджується в українському суспільстві. Все більше з’являється Громадян, котрі здатні не боячись сказати: «Я не дозволю себе принижувати! Я так не хочу! Мене це не влаштовує! Я гідний і заслуговую кращого!» Справжні європейські цінності прийдуть до нашої держави тоді, коли тут буде повага до Людини і до її гідності.

Давайте будемо гідними, вільними і чесними людьми! Нехай у ваших серцях завжди живе почуття гордості на нашу Велику Батьківщину! Миру, щастя та благополуччя вам і вашим близьким! Пишаймось, що ми українці!

21 листопада 2017 року на кафедрі клінічної імунології, алергології та ендокринології доцентом Піддубною А.А. проведено тематичні бесіди та  продемонстровані презентації, присвячені революційним подіям 2004 року та Революції  Гідності студентам 4-го курсу 13 групи з нагоди святкування Дня Гідності і Свободи.

Студентами Вищого державного навчального закладу Україну «Буковинський державний медичний університет»  спільно із членами Студентської ради була проведена просвітницька акція до Дня Гідності та Свободи.

«Їх прийняло небо, лишивши списки…»

21 листопада студенти 4-го курсу академічної групи №18 за підтримки завідувача кафедрою внутрішньої медицини та інфекційних хвороб, професора Федіва О.І. та асистента Коханюк Ю.В. згадали про криваві події 2013-1014 рр. на Майдані, де загинули українці.

«Події листопада 2013 – лютого 2014 року вийшли за межі логіки. Там, на Майдані, відродилася українська нація – Гімн, набув нового звучання, а  кольори національного стягу, ніколи не були такими символічними, як на тлі невинної крові героїв Небесної Сотні»

Студенти спільно з ас. Коханюк Ю.В. під час проведення тематичної бесіди відтворили хронологію подій революції за допомогою демонстрації відеосюжетів.

«Ми будемо їх пам’ятати …» Їхній подвиг неоціненний для України. Їхньою кров’ю омита нова держава. Вони вже вплинули на душі і серця і впливатимуть надалі… Нашим обов’язком є будувати ту державу за яку вони загинули. Нашим обов’язком є пам’ятати їхній подвиг і дякувати Богу за тих сміливих і щирих людей які були серед нас.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати