• Українська
  • English
Викладачі БДМУ пройшли стажування в Словаччині
Викладачі БДМУ пройшли стажування в Словаччині

Викладачі БДМУ пройшли стажування в Словаччині

Викладачі кафедри судової медицини та медичного правознавства ВДНЗ «Буковинська державний медичний університет» пройшли стажування на медичному факультеті університету ім. Павла Йозефа Шафарика, м. Кошице.

 

Упродовж 4-9 грудня декан медичного факультету №3, доцент кафедри судової медицини та медичного правознавства, доктор медичних наук Савка Іван Григорович і доцент цієї ж кафедри, доктор медичних наук Ванчуляк Олег Ярославович пройшли педагогічне та науково-практичне стажування за фахом «Судова медицина» на медичному факультеті університету ім. Павла Йозефа Шафарика, м. Кошице.

Під час відрядження викладачі ознайомилися з основними завданнями судово-медичної служби Словаччини, основними підрозділами, технічним забезпеченням та медико-правовими засадами функціонування.

Прослухали курс лекцій зав. кафедри судової медицини медичного факультету університету ім. Павла Йозефа Шафарика проф. Боброва Н.С, прийняли участь у роботі університетського Центру судової медицини, консиліумах, клінічних та судово-медичних конференціях на яких були розглянуті особливості проведення розтинів померлих осіб внаслідок різноманітних причин насильницької смерті, огляду трупів на місцях скоєння злочину, проведення обстеження живих осіб у випадках насилля, дії різноманітних факторів зовнішнього середовища, механічної асфіксії та отруєнь.

Були присутні на судово-медичних і патологоанатомічних розтинах із подальшим обговоренням та оформленням відповідної документації.

Окремо були обговорені особливо складні та казуїстичні випадки із судово-медичної практики у Словаччині (ексгумації давніх захоронень, у випадках отруєнь, канібалізму тощо).

Отримали інформацію про вагомі досягнення та перспективні методи досліджень із використанням сучасного технічного оснащення в судово-медичній танатології, травматології, токсикології, гістології та імуногістохімії.

Відбувся двобічний освітній обмін англомовною навчально-методичною літературою, мультимедійними презентаціями лекцій і підручниками.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати