• Українська
  • English
Делегація БДМУ відвідала Університету медицини та фармації ім. Н.Тестеміцану
Делегація БДМУ відвідала Університету медицини та фармації ім. Н.Тестеміцану

Делегація БДМУ відвідала Університету медицини та фармації ім. Н.Тестеміцану

Наприкінці січня делегація Буковинського державного медичного університету відвідала з робочим візитом Університет медицини та фармації ім. Н.Тестиміциану (м. Кишинів, Молдова).

До складу робочої групи, очолюваної проректором з науково-педагогічної роботи Ігорем Герушем, увійшли начальник навчального відділу Володимир Ходоровський, завідувачі кафедр стоматологічного профілю Наталя Кузняк та Оксана Годованець, доцент кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Уляна Марусик, асистенти Олег Максимів та Віталій Смандич.

Мета візиту – обговорення співпраці між двома університетами у сфері обмінів студентів, проведення спільних наукових досліджень та видання спільних наукових публікацій, проведення спільних конференції та відкритих лекцій, партнерство в реалізації спільних освітніх та наукових проектів, вивчення досвіду впровадження симуляційних технологій навчання в медицині тощо.

Під час візиту представники БДМУ зустрілася з ректором Університету медицини та фармації ім. Н.Тестиміцану академіком Іоном Абабієм. На офіційній зустрічі також були присутні проректори Ольга Чернецькі та Еміль Чебан, декани факультетів та завідувачі кафедр.

Під час зустрічі ректор Іон Абабій розповів про історію, структуру та організацію освітнього процесу в Університеті медицини та фармації ім. Н.Тестиміцану. Сторони обговорили питання щодо особливостей вищої медичної освіти в Україні та Молдові. Була проведена цікава екскурсія по основним навчальним корпусам та кафедрам університету. Також делегація БДМУ відвідала центр симуляційного навчання та стоматологічний центр університету, де ознайомилася з структурою, оснащенням та принципами організації роботи цих структурних підрозділів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати