• Українська
  • English
Підведено підсумки конференції професорсько-викладацького складу БДМУ
Підведено підсумки конференції професорсько-викладацького складу БДМУ

Підведено підсумки конференції професорсько-викладацького складу БДМУ

12, 14, 19 лютого проходила 99 – а підсумкова наукова конференція професорсько-викладацького складу Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет».

 

Упродовж роботи 20 тематичних наукових секційних засідань у виступах доповідачів (більше 400 доповідей) знайшли відображення результати 38 тем науково-дослідних робіт, що виконуються кафедрами університету; у матеріалах конференції опубліковано 524 тезиси доповідей співробітників університету та практичних лікарів.

Проведення підсумкової наукової конференції професорсько-викладацького складу мало інформаційний супровід, зокрема в Українській науково-освітній телекомунікаційній мережі «URAN», що дає змогу презентувати результати досліджень науковців університету більш «широкому професійному колу».

19 лютого 2018 року на пленарному засіданні конференції з вітальним словом до науковців звернувся ректор БДМУ – професор Тарас Миколайович Бойчук.

На пленарному засіданні з доповіддю виступили:

– доцент кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, к.мед.н., доцент Білоус Т.М. «Застосування неінвазивних діагностичних процедур в оптимізації контролю бронхіальної астми у дітей»;

– доцент кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини, к.мед.н., доцент Поліщук О.Ю. «Тривожні та депресивні розлади у пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи: можливості корекції за допомогою біофідбек-терапії».

Головуючі секційних засідань підвели підсумки роботи секцій конференції – виступили: завідувач кафедри травматології та ортопедії, професор Васюк В.Л., завідувач кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб, професор Ілащук Т.О., завідувач кафедри педіатрії та медичної генетики, професор Сокольник С.В. та завідувач кафедри стоматології дитячого віку, д.мед.н. Годованець О.І.

Загальний підсумок роботи 99 – ї підсумкової наукової конференції професорсько-викладацького складу Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» зробив проректор з наукової роботи, професор Іващук О.І.

За підсумками роботи 99-ї підсумкової наукової конференції ректор університету, Т.М. Бойчук, вручив дипломи переможцям у номінаціях:

асистенту кафедри фізіології імені Я.Д. Кіршенблата Анцуповій Віті В’ячеславівні за наукову роботу на тему: «Генетичні маркери порушення неспецифічної адаптації» у номінації «Досягнення у галузі фундаментальної медицини»;

асистенту кафедри дерматовенерології Карвацькій Юлії Павлівні за наукову роботу на тему: «Стан гіпофізарно-тиреоїдної системи у хворих на вугрову хворобу з йододефіцитного регіону з різним ступенем тяжкості дерматозу» у номінації «Досягнення у клінічній медицині»;

доценту кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Поліщуку Олександру Юрійовичу за наукову роботу на тему: «Тривожні та депресивні розлади у пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи: можливості корекції за допомогою біофідбек-терапії» у номінації «Перспективний науковий напрямок».

Матеріал підготував: відповідальний секретар конференції, доцент Безрук В.В.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати