• Українська
  • English
В БДМУ відзначили День вишиванки
В БДМУ відзначили День вишиванки

В БДМУ відзначили День вишиванки

Чернівці засяяли яскравими фарбами з нагоди святкування національного символу України – Дня Вишиванки, коли всі жителі міста змінили звичний одяг на розшиті сорочки.

 

Щорічно, кожного третього четверга травня, всі бажаючі мають нагоду долучитися до свята, одягнувши вишиванку на роботу або навчання. Це свято, присвячене українській національній культурі і традиціям, яке незважаючи на свій відносно молодий вік вже набуло широкої популярності.

Буковинський державний медичний університет щорічно відзначає це свято різноманітними акціями. Цьогорічною родзинкою стало дефіле студенток перед центральним корпусом, які демонстрували вишивку не тільки на сорочках, а й на своїх білих халатах.

Після цього студенти розвернули 20-метровий прапор України на честь єдності, миру та патріотизму всієї дружньої родини Буковинського державного медичного університету.

Учасники вишиваного флеш-мобу продемонстрували вишиванки з різних регіонів з особливими техніками вишивання і візерунками. Адже кожен регіон має свої особливості. Наприклад, Борщівська вишиванка з Тернопільської області запам`яталася за своїм чорном кольором. Буковинська сорочка завжди помітна дякуючи яскравим квітам. Студенти з Полтави покажуть свої ніжні вишиванки, які особливо відрізняються від інших. Іноземні студенти також не залишаються в стороні: більшість одягає свій національний розшитий одяг, а деякі, беручи приклад з українського студентсва, з радістю носять розшиті вишиванки.

Метою заходу було збереження українських національних цінностей і їх популяризація серед молоді і населення, а також можливість показати, що вишиванка не лише святковий одяг для особливих випадків, але й охайний повсякденний костюм.

Зауважмо, що свято також відбулося на всіх кафедрах нашого навчального закладу.

Розширений фоторепортаж

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати