• Українська
  • English
Фахівці БДМУ взяли участь у конференції інфекціоністів
Фахівці БДМУ взяли участь у конференції інфекціоністів

Фахівці БДМУ взяли участь у конференції інфекціоністів

Упродовж 17-18 травня у м. Луцьк відбулася  Всеукраїнська науково-практична конференція інфекціоністів «Кров’яні інфекції як загальнодержавна проблема».

 

Традиційно відкрив конференцію Президент Всеукраїнської Асоціації інфекціоністів України, академік НАМН України, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією ДВНЗ України «Тернопільський державний медичний університет» імені І.Я. Горбачевського, професор Андрейчин Михайло Антонович.

У роботі конференції  взяли участь 136 делегатів з 24 областей України, серед яких 1 академік НАМН України, 17 професорів і докторів медичних наук, 32 доценти, 45 кандидатів медичних наук, 4 заслужених лікарі України, 7 лікарів з вищою категорією, 30 лікарів з першою категорією.

Делегація Чернівецької області на чолі з головою асоціації професором Москалюком В.Д. була представлена співробітниками кафедри внутрішньої медицини та  інфекційних хвороб та головними позаштатними спеціалістами Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА зі спеціальності «Інфекційні хвороби» та «Дитячі інфекційні хвороби», а також в роботі конференції взяли участь лікарі інфекційного відділення ОКЛ, дитячого інфекційного відділення ОКДЛ.

Конференція була присвячена обговоренню та розв’язанню актуальних питань новітньої діагностики та лікування кров’яних інфекцій, раціональному застосуванню нових противірусних, антибактерійних та імунотропних засобів (зокрема Лайм-бореліозу, хронічних гепатитів В і С, ВІЛ-інфекції, кору тощо).

Співробітники кафедри представили 6 стендових доповідей про найбільш актуальні інфекційні хвороби. З доповіддю на тему «Ураження нирок при ВІЛ-інфекції» виступила асистент кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб Андрущак М.О. Одне з пленарних засідань вів професор В.Д. Москалюк.

По завершенню пленарних засідань проводились жваві обговорення доповідей та прийняті рекомендації для впровадження в практику лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я і вищих медичних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації України. У дні роботи конференції відбулася спеціалізована виставка медикаментів та інформаційних матеріалів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати