• Українська
  • English
Науковці БДМУ взяли участь у конференції з рідкісних захворювань
Науковці БДМУ взяли участь у конференції з рідкісних захворювань

Науковці БДМУ взяли участь у конференції з рідкісних захворювань

З 28 червня по 3 липня у м. Сероцьку (Республіка Польща) проходила Міжнародна конференція з рідкісних захворювань «Зрозуміти рідкісні захворювання».

У конференції взяли участь: доцент кафедри педіатрії та медичної генетики Мар’яна Ризничук, доцент кафедри пропедевтики внутрішній хвороб Наталія Бачук-Понич.

Науковці університету взяли активну учать у роботі пленарних засідань  присвячених фундаментальним і прикладним аспектам проблеми рідкісних захворювань. Зокрема, були обговорені новітні методи діагностики, патофізіології та клініки метаболічних захворювань, а саме мукополісахаридозів та інших порушень обміну речовин, сучасні й найновіші світові методики лікування, які пройшли клінічні випробування. Ознайомилися із сучасними методами моделювання окремих захворювань, діагностики, лікування та стабілізації патологічного процесу. Також науковці були присутні на медичних консультаціях та консиліумах пацієнтів із орфанними захворюваннями.

Під час роботи конференції проведено обмін науковою інформацією, відбулися зустрічі з видатними вченими в галузі рідкісних захворювань, фахівцями, експертами, головою правління Асоціації рідкісних захворювань пані Терезою Матулька. Співробітники БДМУ відвідали медичні консультації, які проводила пані Анна Тілки-Шиманська, професор Інституту педіатрії та рідкісних метаболічних захворювань (м. Варшава). З професором Малгорзатою Вівегер обговорено моделювання рідкісних метаболічних захворювань і дослідження патофізіологічних процесів на експериментальних об’єктах.

Разом із колегами з різних країн обговорено досвід та можливості впровадження нових досягнень у дослідженні патогенезу рідкісних захворювань у наукову роботу та навчальний процес.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати