• Українська
  • English
Зустріч випускників ЧДМІ 1993 року
Зустріч випускників ЧДМІ 1993 року

Зустріч випускників ЧДМІ 1993 року

12 жовтня у палаці “Академічний” відбулася зустріч випускників ЧДМІ (нині БДМУ) 1993 року. З 25-літтям випуску присутніх привітав Ігор Васильович Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи університету, який зробив короткий екскурс в історію вишу та розповів про сучасні досягнення Буковинського державного медичного університету.

 

На зустріч приїхали 125 однокурсників (випуск налічує 351 лікарів лікувальників). Приємно, що Чернівецький медичний інститут своєю Alma Mater вважають і ті однокурсники, хто завершував навчання на військово-медичному факультеті в Саратові та приходять на зустрічі.

Випускники 1993 року мають значні наукові та професійні досягнення: доктор медичних наук, професор Руслан Сидорчук і 5 кандидатів медичних наук, доцентів працюють у БДМУ, 2 кандидати медичних наук, доценти – в НМУ імені О.О. Богомольця, 5 кандидатів медичних наук – практичні лікарі та директор Чернівецького медичного коледжу, 1 кандидат наук з державного управління. Близько 10 однокурсників – організатори практичної охорони здоров?я (директор Департаменту охорони здоров?я Херсонської облдержадміністрації та головні лікарі), понад 10 – завідувачі відділень клінічних лікарень і центрів первинної медико-санітарної допомоги, мають Почесні грамоти Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, Орден княгині Ольги, відзнаку Почесний громадянин міста Чернівці, звання «Заслужений лікар України» та «Заслужений лікар Ямало-Ненецького автономного округу».

Полковники медичної служби Ігор Гангал, Галина Самолюк, Ярослав Стефак та підполковник Валентина Шведюк неодноразово виїжджають на схід України, де з честю виконують свій професійний обов?язок, рятуючи життя захисників Вітчизни на передовій, у зоні АТО. Щира людська вдячність Вам, дорогі випускники!

Географія працевлаштування випускників досить широка.

Це майже усі куточки України, а також близького та далекого зарубіжжя. Найбільше однокурсників працюють у практичній охороні здоров?я Чернівецької області, друге місце за працевлаштуванням посідає Київщина, третє – Хмельниччина та Рівненщина, четверте – Волинь. Приїхали на зустріч або повідомили про себе й приєдналися до Асоціації випускників БДМУ однокурсники зі Львівщини, Івано-Франківщини, Херсонщини, Миколаївщини, Сумщини, Закарпаття, Тернопільської та Черкаської областей. Випускники 1993 року також працюють лікарями в Молдові, Росії, близько десяти підтвердили диплом лікаря за кордоном і працюють у престижних клініках Канади, Нью-Йорка, Німеччини, Румунії, Португалії, Ізраїлю. Приємно відзначити, що однокурсники з далекого зарубіжжя Олександр та Інна Свистонюки (Канада), Дмитро Жуковський (США), Євгеній Савчук (Німеччина), Олександр Гончарук (Португалія), Костянтин Кондря (Румунія), Любомир Маковійчук та Петро Гулик (Чехія) знайшли час, щоб приїхати на зустріч, побачити рідну Alma mater, поспілкуватись із тими, з ким провели незабутні студентські роки.

Досвідом та умінням навчати з випускниками 1993 року поділився професор Андрій Миколайович Сокол, який на той час займав посаду проректора з навчальної роботи. До слів привітання долучився доцент Ігор Прокопович Одинський. На зустріч також прийшов старший викладач кафедри фізкультури Володимир Трохимович Риженков.

Із вітальним словом до однокурсників звернувся студентський активіст, нині – відомий акушер-гінеколог престижної в Торонто (Канада) власної гінекологічної клініки Олександр Свистонюк, який гідно продовжує сімейну династію лікарів. Усі однокурсники добре пам’ятають заняття з топографічної анатомії, на яких доцент Іван Ульянович Свистонюк, Заслужений лікар України навчав хірургічних навичок.

Вітання однокурсникам та слова вдячності рідному університету надіслав Олег Брезіцький – Генеральний директор АО «Фармація» (г. Ноябрьск), кандидат медичних наук, Заслужений лікар Ямало-Ненецького автономного округу.

Випускники в теплій, щирій атмосфері переглянули свій студентський альбом, фотопрезентацію студентського дозвілля, згадали академічну вимогливість, яка панувала на курсі, ефективність відпрацювання практичних навичок, участь у військово-тренувальних зборах та студентських загонах. Випускники висловили глибоку вдячність усім викладачам, хто вклав часточку своєї душі в те, щоб підготувати хороших фахівців.

Від імені однокурсників та організаторів зустрічі Інна Кишкан, доцент кафедри фармакології щиро подякувала університету в особі високоповажного ректора Тараса Миколайовича Бойчука за надану можливість зустрітися в стінах рідної Alma Mater та сучасний Європейський рівень вишу, в якому вчилися випускники 1993 року і багато дітей однокурсників продовжують медичну традицію. Усі, хто приїхав на зустріч, долучилися до благодійницької діяльності великої спільної професійної родини «Асоціація випускників БДМУ», членами якої більшість уже є або щойно приєдналися.

Окреме «спасибі» сказали Олесі Бойко, однокурсниці, заступнику директора центру первинної медико-санітарної допомоги «Садгора», поетесі за декламування авторського вірша «Вклоняємось герої перед Вами…» та її доньці Оксані за гарний музичний номер.

Випускники вдячні ведучій Олесі Зюбак-Романчук, художньому керівнику Народного аматорського ансамблю «Трембіта», студентам Буковинського державного медичного університету та Чернівецького медичного коледжу за яскраву концертну програму.

Організаторами зустрічі цьогоріч були: Інна Кишкан, доцент кафедри фармакології БДМУ; Микола Антофійчук, доцент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб БДМУ; Фрозина Кузик, директор Чернівецького медичного коледжу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати