• Українська
  • English
Ансамбль «Трембіта» відсвяткував 55-річчя творчої діяльності
Ансамбль «Трембіта» відсвяткував 55-річчя творчої діяльності

Ансамбль «Трембіта» відсвяткував 55-річчя творчої діяльності

1 листопада в палаці «Академічний» відбулися урочистості з нагоди святкування 55-річчя творчої діяльності Народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта» БДМУ.

 

Свято розпочав професор Тарас Бойчук, ректор БДМУ, який привітав теперішніх й колишніх учасників Ансамблю з Ювілеєм, побажав їм подальших звершень у професійній діяльності та у творчості. Ректор висловив щирі слова вдячності всім керівникам ансамблю, які виховали в любові до українського мистецтва близько трьох тисяч юнаків та дівчат – випускників та студентів університету.

До вітань приєдналися Шкрібляк Микола – директор Учбово-методичного центру культури Буковини, Фустій Олександр – голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, Сенчук Руслан – Голова Вижницької районної державної адміністрації, Додяк Наталія – начальник відділу культури Вижницької РДА, директори коледжів БДМУ – Фрозіна Кузик, Руслан Романюк, Микола Сащук.

Глядачі мали можливість переглянути фільм про становлення та основні здобутки Ансамблю. Теперішній склад народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта» презентували присутнім концертну програму. Всі присутні мали можливість насолодитися чудовими вокальними та хореографічними номерами – візитівками «Трембіти» – «Купальські забави, Веснянки», Вечорниці у тітки Дарини», «Шо то є весіллє?», танцями народів світу тощо.

Глядачі із захопленням зустрічали кожен вихід Ансамблю та щирими оплесками дякували за отримане естетичне задоволення, розуміючи, що вокальній та хореографічній майстерності передують численні години кропіткої праці та репетицій.

В свою чергу студенти – учасники народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта» від усього серця дякували ректору Тарасу Бойчуку, голові профкому навчального закладу Петру Ковальчуку за постійне сприяння задля подальшого зростання ансамблю, проректору з науково педагогічної роботи та виховання Ніні Зорій та Студентській раді за допомогу в організації свята.

Особливі слова вдячності линули для керівників Ансамблю, які з новим поколінням вихованців пишуть власну сторінку в історії колективу: художньому керівнику – Лесі Зюбак-Романчук, хормейстеру Тетяні Д’яченко, балетмейстеру-постановнику – Івану Баховцю, режисеру-постановнику – Заслуженій артистці України Валентині Головко, директору палацу «Академічний» – Віктору Головку.

До слова, на Ювілей з усіх куточків України та зарубіжжя приїхали більше ста колишніх випускників – учасників та керівників Ансамблю, які були раді знову зустрітися в рідному університеті та згадати чудові митті студентського мистецького життя. Від випускників Ансамблю зі святом привітали Вікторія Войцеховська (Ізраїль), Галина Криса-Івасюк (Львів). Поетичне вітання передав всім учасникам «Трембіти» Василь Іщук (Луцьк):

Знов Чернівці покликали у гості,

Знов душу щем пронизує до млості.

Бо тут пройшли прекрасні наші роки,

І в медицині почали ми перші кроки.

 

Та крім навчання ми іще співали,

В ансамблі грали,

Хвацько танцювали.

І Поморянський шліфував ту ноту

І Айзінберг вимотував до поту.

 

Були поїздки в села і міста,

Були концерти й на великих сценах.

А як приймала нас столиця золота,

А ще тепліше – у далеких селах.

 

Мистецтво й медицина в парі йдуть

Було отак здається споконвіку.

Тож хай в ансамблі ці традиції живуть,

Хай буде так у Чернівцях довіку.

 

Хай гріють душу спогади у старших

І молоді не зупиняють біг.

І така слава про ансамбль хай лине,

Щоб їй ніхто не заздрити не міг!

 

Вітання мистецьких колективів для «Трембіти»

Привітали своїх колег та подарували мистецькі дарунки учасники народного аматорського танцювального ансамблю «Юність» Чернівецького центрального палацу культури; учасники вокальної групи ансамблю Вашківецького медичного коледжу; учасники народного аматорського колективу Ізвораш, Буковинський заслужений ансамбль пісні і танцю ім. Кушніренка Чернівецької обласної філармонії.

На завершення свята вже традиційно теперішні та колишні учасники Народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта» зробили світлину на згадку.

До слова, в Історико-медичному музеї БДМУ представлена виставка, яка присвячена 55-річчю творчої діяльності Ансамблю.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати