• Українська
  • English
У БДМУ відзначили День української писемності та мови
У БДМУ відзначили День української писемності та мови

У БДМУ відзначили День української писемності та мови

Уже традиційно 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, відзначається День української писемності та мови.

 

Напередодні цього свята співробітники кафедри суспільних наук та українознавства Буковинського державного медичного університету провели виховний захід «Українська мова: через минуле у майбутнє” для студентів медичного факультету №2, а також фармацевтичного та стоматологічного факультетів. 

Організаторами свята виступили доценти Лариса Шутак, Галина Навчук та Алла Ткач.

З вітальним словом до студентів звернулися проректор з науково-педагогічної роботи та виховання доцент Ніна Зорій, завідувач кафедри суспільних наук та українознавства Антоній Мойсей.

Студенти-медики зробили цікавий екскурс в історію походження і розвитку української мови, у своїх виступах наголошували, що українська мова й українська писемність – одні з найдревніших у Європі, зауважували, що мова завжди була для українців і зброєю, й оберегом. Історичні довідки супроводжувалися поезією про багатство та різноманітність української мови.

На заході у виконанні студентів-медиків лунала українська поезія, українська пісня, порушувалися проблеми функціонування української мови на сучасному етапі розвитку, студенти по-своєму, креативно репрезентували мовні проблеми і шляхи їх вирішення.

Крім того, доценти кафедри прочитали лекцію «Історія розвитку та утвердження української мови як національної мови світу” для студентів фармацевтичного факультету та медичного факультету № 4, а також провели тематичні бесіди про роль і значення мови у житті людини та необхідність шліфування культури мовлення медичного фахівця як майбутнього інтелігента-патріота (для студентів медичного факультету № 2 та стоматологічного факультету).

Такі заходи пропагують українську мову та культуру, виховують у студентів любов і повагу до свого роду й народу, сприяють утвердженню статусу державної мови.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати