• Українська
  • English
Фахівець БДМУ пройшов курс навчання в Салоніках (Греція)
Фахівець БДМУ пройшов курс навчання в Салоніках (Греція)

Фахівець БДМУ пройшов курс навчання в Салоніках (Греція)

Доцент кафедри травматології та ортопедії прийняв участь у навчальному курсі з артропластики MAST-5 (м. Салоніки, Греція) з застосуванням новітньої технології віртуальної реальності.

 

Впродовж 7-9 грудня 2018 р. в м. Салоніки (Греція) згідно плану навчальних та наукових заходів EHS (Європейської Асоціації Кульшового суглобу) було проведено MAST-5 – навчальний курс з артропластики «Сучасні концепції реконструктивних операцій на кульшовому і колінному суглобах», в якому прийняла участь доцент кафедри травматології та ортопедії ВДНЗУ «Буковинський державний медичний університет» Дудко Олексій Геннадійович.

З лекціями та науковими доповідями виступили понад 40 професорів та провідних спеціалістів з ендопротезування кульшового і колінного суглобів з країн Європи та Північної Америки. Практичні навички з ендопротезування відпрацьовувалися з застосуванням першого в світі комп’ютерного навчального комплексу Virtual Reality Training Course in Arthroplasty та на штучних кістках з використанням імплантатів та інструментарію провідних світових фірм виробників ендопротезів. Крім того, в рамках навчального курсу було проведено серію майстер-класів з практичного відпрацювання ортопедами-травматологами технологій оперативних втручань на крупних суглобах:

  • Цементне ендопротезування кульшового суглобу
  • Ревізійне ендопротезування кульшового суглобу з застосуванням модульних ніжок та аугументів кульшової западини
  • Ревізійне ендопротезування колінного суглобу з застосуванням ревізійних та онкологічних ендопротезів
  • Виготовлення цементних спейсерів
  • Тренінг з артропластики у віртуальній реальності

Важливим етапом поїздки було ознайомлення з сучасними поглядами та новими напрямками наукових досліджень у лікуванні патології кульшового суглобу, досягнення домовленостей про співпрацю та можливість проходження стажування в Вищий медичній школі Арістотеля (м. Салоніки, Греція), Університеті Хасеттепе (Анкара, Турція).

Отримані теоретичні і практичні знання в подальшому будуть впроваджені в клінічну практику лікувальних закладів міста Чернівці та Чернівецької області,  використані при навчанні іноземних та вітчизняних студентів та клінічних ординаторів.

Участь у роботі навчального курсу акредитована Європейським комітетом з освітньої діяльності, отримано сертифікати з нарахуванням 20 СME кредитів. Під час навчального курсу було презентовано збірник досягнень та видатних особистостей EHS присвячений 25 річчю заснування Європейської Асоціації Кульшового Суглобу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати