• Українська
  • English
Викладач БДМУ пройшла стажування у Швейцарії
Викладач БДМУ пройшла стажування у Швейцарії

Викладач БДМУ пройшла стажування у Швейцарії

Упродовж 9-11 січня асистент кафедри нервових хвороб, психіатрії  та медичної психології ім. С.М. Савенка Наталя Гринько пройшла Курс лідерства та професійного розвитку професора Нормана Сарторіуса (Course on Leadership and Professional Development of Young Psychiatrist and Menthal Health Specialists) в Університетській психіатричній клініці  м.Базель , Швейцарія.

Курс зібрав 13 молодих психіатрів та медичних психологів з Німеччини, Швейцарії , Люксембургу, Іспанії, Туреччини, Албанії, Чехії, Грузії, Росії, Франції, Польщі, Мексики. Науковець з Чернівців представляла Україну.

«Особисто я рекомендую звернути увагу на даний курс професора Нормана Сарторіуса, адже саме молодим спеціалістам, незалежно від того, чим вони займаються (дослідженнями чи клінічною роботою), часто не вистачає навичок, які б допомогли їм представити результати своїх досліджень, вмінь для спілкування з колегами, які займаються аналогічною роботою в інших місцях,» – розповідає Наталія Гринько

Подія проводилася за ініціативи Асоціації щодо покращення програм психічного здоров’я (Association for the Improvement of Mental Health Programmes) та при підтримці університетської психіатричної клініки м. Базель, Швецарія.

Захід організували провідні світові психіатри професор Норман Сарторіус, колишній директор відділу психічного здоров’я ВООЗ, професор Удіна Ланг, лікар Ніна Швайнфурт.

Під час курсу всі ділилися знаннями і напрацюваннями в області психіатрії та медицини загалом, отримали чудову можливість доповідати перед провідними психіатрами світу й почути їхні коментарі та критику. А ще мали змогу підвищити лідерські та професійні навички.

Щоб потрапити на стажування, необхідно було вчасно подати заявку та підготувати резюме з мотиваційним листом та обґрунтуванням, чому саме вас повинні обрати від України та чим саме вас зацікавив проект.

Окрім доповідей з презентаціями та демонстрації постерів учасники курсу отримали навики вирішення окремих практичних завдань в малих групах, написання та лобіювання проектів, які стосуються проблем психічного здоров’я, роботи в колективі. Окремо було звернено увагу на роботу з написання Curriculum Vitae, вивчення та написання статей. Активне спілкування, дискусії, обмін досвідом та широкі обговорення проблем психічного здоров’я сприяли цікавій та плідній роботі.

Цей курс подарував нові важливі знайомства і став мотивацією до подальшого розвитку та професійного зростання.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати