• Українська
  • English
День рідної мови відзначили в БДМУ
День рідної мови відзначили в БДМУ

День рідної мови відзначили в БДМУ

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це свято є одним із кроків у збереженні мовного різноманіття планети.

 

Сьогодні у світі існує майже 6000 розмовних мов і половині з них загрожує зникнення. 

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови на кафедрі суспільних наук та українознавства зав. кафедри Мойсей А.А., ст. викладач Потапова Л. Б., викладач Андрієць В.І., викладач Никикфорук Т. М. разом із студентами коледжу БДМУ (спеціальність «Медсестринство», «Фармація») та іноземними студентами провели круглий стіл на тему: «Мова – духовна святиня народу». На святі студенти читали поезії англійською, румунською, українською мовами та мовою хінді.

Вітчизняні студенти медичних факультетів № 1 та № 4 читали поезію українською, російською, румунською, польською, англійською і німецькою мовами під час літературно-мистецького свята «Українська мова – мова єднання», зорганізованому доцентами кафедри суспільних наук та українознавства Л.Б. Шутак, Г.В. Навчук і А.В. Ткач та викладач Л.Я. Вилка. Та безумовною окрасою свята стали студенти – громадяни-іноземні громадяни (Аллалі Бая, Боатенг Андрюс Мейс, Джемекей Джон, Ельмасрі Абдулхаді, Ферхі Аміра, Менсах Квінстар, Налугха Джесіка, Аду Амобі).

У БДМУ навчаються вихідці з 40 країн світу. Перебуваючи в Україні, вони щиро бережуть і пам’ятають традиції свого роду й народу. Кожен з них репрезентував історію та розвиток своєї мови, читаючи поезію рідною та українською мовами. Отже, навчання в БДМУ не пройшло для цих студентів безслідно: вони активно долучилися до вивчення української мови й культури, бо розуміють, що завдяки українській мові, незалежно від національності, їм буде легше адаптуватися в нових умовах й успішно здобути фах лікаря в стінах нашого Університету.

Свято було цікавим і зворушливим, адже мова – це космос, який складається з окремих галактик – мов національних, народних, племінних. У цьому контексті особливо актуальними стають крилаті вислови про мову: «Рідна мова – то мова колискова, мова роду й народу». Але разом з тим доречною є фраза «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина».

Окрім того, доценти кафедри прочитали міні-лекції для студентів зазначених спеціальностей «Місце української мови серед інших мов світу».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати