• Українська
  • English
Викладачі БДМУ навчали вчителів надавати першу допомогу
Викладачі БДМУ навчали вчителів надавати першу допомогу

Викладачі БДМУ навчали вчителів надавати першу допомогу

Вже стало традицією проводити просвітницькі акції з надання першої медичної (долікарської) допомоги (ПМ(Д)Д) викладачами Буковинського державного медичного університету. На цей раз слухачами стали вчителі фізичного виховання шкіл міста Чернівці.

Також на акцію завітали головні спеціалісти Управління освіти Чернівецької міської ради Шевчук Ольга Іванівна та Цуркан Володимир Васильович, які акцентували увагу на актуальності подібних акцій для педагогічних колективів шкіл загалом та вчителів фізичної культури зокрема.

Організатор акції, помічник ректора з іміджевої політики БДМУ, проф. Алла Борисюк зауважила, що школярі, згідно з віковими особливостями розвитку, надто активні, часто нехтують елементарними правилами безпеки. Відомо про непоодинокі випадки травматизації дітей як під час перебування в школі, так і в позашкільний час. Також у сучасних умовах у нашому суспільстві зросла потреба в підвищенні рівня обізнаності з цивільної оборони. Мета акції полягала в ознайомленні вчителів з основними правилами, принципами та методами надання першої долікарської допомоги.

Про першу долікарську допомогу при кровотечах та переломах  розповів Олег Хомко, доцент кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти. Хірург ознайомив слухачів з видами кровотеч, з  правилами накладання джгута, з тим, які підручні засоби можна використовувати для зупинки кровотеч, а також розповів про засоби іммобілізації та її основні принципи. під керівництвом доц. Вчителі мали можливість долучитися до відпрацювання практичних навичок.

Андрій Андрущак, асистент кафедри анестезіології та реаніматології, акцентував увагу на актуальності першої долікарської допомоги, навів приклади життєвих ситуацій, що можуть трапитися та ознайомив з основними правилами надання ПДД.  Після чого продемонстрував як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію. Під керівництвом асистента Андрія Андрущака вчителі мали можливість застосувати знання на практиці, відпрацьовуючи навички на фантомі.

„Гадаю, що дані знання та навички можуть допомогти не тільки на уроках, але й загалом у житті. Нині такий час, що надавати першу медичну допомогу повинен вміти кожен», – поділилася враженнями вчитель фізичного виховання Чернівецької ЗОШ № 25 Таїсія Шпортій.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати