• Українська
  • English
Особливості інтенсивної терапії при екзо- та ендотоксикозах
Особливості інтенсивної терапії при екзо- та ендотоксикозах

Особливості інтенсивної терапії при екзо- та ендотоксикозах

17 жовтня в рамках сумісного засідання кафедри анестезіології та реаніматології ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», асоціації анестезіологів та переривчастих курсів лікарів анестезіологів та реаніматологів Чернівецької області відбулась регіональна науково-практична конференція на тему «Особливості інтенсивної терапії при екзо- та ендотоксикозах».

 

З доповіддю «Інфузійна терапія в післяопераційному періоді. Сучасні підходи» виступив доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО ім.Шупика, головний позаштатний токсиколог ДОЗ КМДА Сергій Недашківський, який висвітлив, зокрема, особливості інфузійної терапії при екзо- та ендотоксикозах.

З доповіддю «Про підсумки VII Національного Конгресу анестезіологів України» виступив професор, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії БДМУ, голова асоціації Віктор Коновчук, акцентувавши увагу лікарів анестезіологів-реаніматологів на завданнях та перспективах розвитку анестезіології та медицини критичних станів в Україні.

Наступні доповіді доцента кафедри анестезіології та реаніматології Анатолія Ковтуна «ГБО в інтенсивній терапії» та лікаря-анестезіолога відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії Обласної Костянтина Дроника  «Екстракорпоральна детоксикація. Погляд практичного лікаря» присвячені практичним питанням окремих напрямів інтенсивного лікування екзо- та ендогенної інтоксикації.

Відповіді на запитання після кожної доповіді, нерідко, перетворювалися в обговорення та дискусію, адже практичні питання лікування вказаної патології залишаються на сьогодні невирішеними.

Матеріал підготував:Микола Кокалко, доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії БДМУ, Головний обласний позаштатний анестезіолог

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати