• Українська
  • English
Викладач БДМУ презентувала монографію
Викладач БДМУ презентувала монографію

Викладач БДМУ презентувала монографію

26 січня в Муніципальній бібліотеці імені А.Добрянського відбулась презентація монографії кандидата філологічних наук, викладача кафедри суспільних наук та українознавства ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» Антоніни Аністратенко «Альтернативна історії в українській літературі», 2016.

 

Презентація наукового видання була приурочена до 60-річчя з дня народження знакового письменника з Буковини – Василя Кожелянка, творчість якого заклала підвалини альтернативної історії як специфічного жанру художньої прози в українській літературі. Перший розділ присвячено теоретичним питанням поняття альтернативної історії. Другий та третій розділи акумулюють функціональний аналіз творів у жанрі альтернативної історії. Також, у пропонованій праці, читач може ознайомитися з англомовними та німецькомовними нарисами щодо альтернативної історії як жанру прози в українській літературі.

Формат презентації включив демонстрацію трьох авторських відеоматеріалів, що містять унікальні фотознімки В. Кожелянка та культурних діячів з його оточення.

З вступним словом виступили завідувач кафедри суспільних наук та українознавства, професор Антоній Мойсей, декан філологічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича, професор Борис Бунчук, професор ЧНУ Богдан Мельничук, знана поетеса Буковини Тамара Севернюк.

Участь у презентації взяли письменник та редактор «Буковинського журналу» М.Я. Лазарук, журналісти В. Гринюк та Л. Черняк, співробітники бібліотеки БДМУ, Обласної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка, працівники Краєзначого музею, Музею народної архітектури та побуту, викладачі кафедри суспільних наук та українознавства (Роман Л.А., Никифорук Т. М., Кайзер І.Я), чернівчани, що цінують книги та слово.

Допомогла в підготовці заходу і виступила ведучою вечора директор Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського Леся Щербанюк, завдяки якій наукова презентація перетворилася на часточку культурних Чернівців, де живуть люди та книги.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати