• Українська
  • English
Викладачі кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб розповіли школярам про особливості дитячого імунітету
Викладачі кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб розповіли школярам про особливості дитячого імунітету

Викладачі кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб розповіли школярам про особливості дитячого імунітету

В рамках співпраці Вищого державного закладу України «Буковинський державний медичний університет» із Центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді на кафедрі педіатрії та дитячих інфекційних хвороб (завідувач кафедри – професор Олена Колоскова)

 

проведено пізнавально-просвітницький захід, присвячений висвітленню особливостей імунного захисту організму дитини. Зустріч відбулася на базі кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб в Обласній дитячій клінічній лікарні.

Завідувач кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб розповіла про наукові здобутки кафедри, профілактику гострих вірусних інфекцій, значення вакцинації на сучасному етапі.

Під час проведення семінару асистент кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Шахова Ольга зупинилась на актуальних питаннях вікових особливостей імунітету у дітей, увагу учасників було акцентовано на основних факторах, що сприяють оптимізації функції імунної системи, причинах порушення імунного захисту та недостатнього тонусу організму, а також,  наголошено на принципах правильного раціонального харчування та здорового способу життя дітей. Наразі імунітет у дітей має ряд особливостей, які роблять дітей більш сприйнятливими до багатьох інфекцій. Розвиток та функціональна зрілість імунної системи визначаються віковими особливостями та умовами догляду, у тому числі, характером харчування.

Обговорені основні аспекти впливу несприятливих факторів навколишнього середовища та вплив тютюнопаління на організм дитини.

Наприкінці семінару відбулася жвава дискусія учасників присвячена шкідливим харчовим домішкам, вмісту нітратів в овочах та фруктах, вживанням їжі з фаст-фудів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати