• Українська
  • English
Студенти БДМУ провели акцію «Майбутнє варто планувати»
Студенти БДМУ провели акцію «Майбутнє варто планувати»

Студенти БДМУ провели акцію «Майбутнє варто планувати»

Щорічно упродовж 12-18 травня в Україні відзначається Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я.

 

12 травня з нагоди Всеукраїнського тижня планування сім’ї у Чернівцях студентами БДМУ під керівництвом свого куратора асистента кафедри акушерства, гінекології та перинатології Маринчиної І.М. проведена інформаційно-просвітницька акція «Майбутнє варто планувати».

Всесвітня організація охорони здоров’я, формуючи для країн-учасниць задачі на 21 сторіччя, приділила особливу увагу підтримці здоров’я молоді, кращій її підготовці до виконання своїх обов’язків.

Студенти-волонтери поспілкувалася з молодими людьми на тему важливості збереження власного здоров’я, розповіли про репродуктивні права, роздавали інформаційні повідомлення, брошури про методи контрацепції надані представниками програми «Здоров’я жінок України» за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Планування сім’ї

Планування сім’ї – це система медико-психологічних, інформаційних і соціальних заходів, спрямованих на профілактику небажаної вагітності, хвороб, що передаються статевим шляхом і ВІЛ-інфекції, кінцевою метою яких є збереження репродуктивного і сексуального здоров’я населення.

Молодь має оволодіти найкращими життєвими навичками, використовувати їх в подальшому для підтримки свого здоров’я, відтворення здорового покоління.

Для досягнення цього молода людина повинна знати основи здорового способу життя, опанувати культуру планування сім’ї, статевих відносин. Частота вагітності у дівчаток-підлітків повинна знизитися до мінімуму. В результаті планомірної роботи з молоддю кількість медичних абортів в Україні постійно скорочується: за п’ять останніх років – майже на чверть. Знижується також питома вага абортів у дівчаток-підлітків.

Ранній початок статевого життя, погана поінформованість про методи контрацепції і про захворювання, які передаються статевим шляхом (ЗПСШ), збільшують ризик настання небажаної вагітності, призводять до зростання у дівчаток-підлітків і молодих жінок штучних абортів або пологів і ЗПСШ.

Сучасна медицина пропонує різноманітні методи запобігання небажаної вагітності. Види та засоби контрацепції відрізняються один від одного дією на організм, ефективністю та зручністю застосування.

Відповідальність за планування сім’ї лягає на обох майбутніх батьків. Дуже важливо знати методи запобігання небажаної вагітності. Це допоможе уникнути аборту – шкідливої та небезпечної для здоров’я жінки операції.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати