• Українська
  • English
Сімейні лікарі Буковини поспілкувалися он-лайн з В.о. Міністра охорони здоров’я
Сімейні лікарі Буковини поспілкувалися он-лайн з В.о. Міністра охорони здоров'я

Сімейні лікарі Буковини поспілкувалися он-лайн з В.о. Міністра охорони здоров’я

20 червня в приміщенні Палацу «Академічний» кафедрою сімейної медицини ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» сумісно з Департаментом охорони здоров’я Чернівецької ОДА проведено науково-практичну конференцію громадської організації «Чернівецька обласна Асоціація сімейних лікарів»

 

«Алергопроби у загальнолікарській практиці. Перехід на міжнародну класифікацію хвороб для первинної ланки ICPC-2: у фокусі – діагноз сімейного лікаря».

Розпочалася науково-практична конференція доповіддю доцента кафедри сімейної медицини БДМУ, к.мед.н., доцента Петринич Оксани Анатоліївни «Міжнародна класифікація хвороб для первинної ланки ICPC-2». International Classification of Primary Care, Second edition (ICPC-2)  – це система, що дозволяє кодувати причину кожного окремого звернення пацієнта до лікаря.

Це єдина система, яка дає змогу класифікувати не лише хвороби, але й симптоми.

В основі класифікації лежить візит пацієнта до лікаря. Це базова одиниця обліку роботи сімейного лікаря, яка в ICPC-2 складається з трьох основних частин: причина звернення пацієнта до лікаря, діагноз, дії (що необхідно зробити у конкретній ситуації).

У доповіді Коваль Галини Данилівни, д.мед.н., доцента, обласного позаштатного фахівця Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА зі спеціальності «Імунологія», доцента кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ було висвітлено питання алергопроб у практиці сімейного лікаря згідно з Уніфікованим клінічним протоколом та адаптованою клінічною настановою, заснованою на доказах «Медикаментозна алергія, включаючи анафілаксію» (Наказ МОЗ України від 30.12.2015 № 916 «Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при медикаментозній алергії, включаючи анафілаксію»).

Про алгоритм дій сімейного лікаря при наданні медичної допомоги при гострому коронарному синдромі розповіла Ілащук Тетяна Олександрівна, д.мед.н., професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб БДМУ.

Проблемі хронічного панкреатиту була присвячена доповідь доцента Патратій Марини Володимирівни, к.мед.н., доцента кафедри внутрішньої медицини з курсом інфекційних хвороб БДМУ.

Родзинкою науково-практичної конференції, на яку з цікавістю очікували сімейні лікарі, стало пряме включення за допомогою Skype-зв’язку з в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун, яка висвітлила основні питання щодо реформи охорони здоров’я України, які повинен знати сімейний лікар. Як показали запитання та дискусія після доповіді, попит на дану інформацію зараз є дуже затребуваним. Формат зустрічі сподобався учасникам обох сторін та обов’язково продовжуватиметься у майбутньому

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати