• Українська
  • English
Крок до життя. Перевір себе
Крок до життя. Перевір себе

Крок до життя. Перевір себе

20 жовтня з нагоди Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози зі студентами 21 групи 3 курсу медичного факультету № 2 у читальному залі періодичних видань та рукописів наукової бібліотеки БДМУ проведено круглий стіл на тему: “Крок до життя. Перевір себе”.

 

Захід зорганізований куратором доцентом кафедри фармакології Інною Кишкан. Значну зацікавленість у студентів викликала виставка монографій, навчальних посібників та наукових періодичних видань стосовно сучасних методів діагностики, профілактики й лікування раку молочних залоз, яку підготували бібліотекарі цього відділу Жук Н.Р. і Тулевська С.О.

Під час проведеного інформаційного заходу, спрямованого на формування професійних якостей майбутніх лікарів, студенти не тільки доповнили свої знання з питань онкопрофілактики, а й відкрили для себе можливість знайомитися з багатим фондом наукових рукописів, періодичних видань, науково-популярної та довідкової медичної літератури в науковій бібліотеці БДМУ.

На початку дискусії куратор групи Інна Кишкан звернула увагу присутніх на важливість для їх подальшої професійної діяльності проблеми розповсюдженості раку молочної залози, який на сьогодні є лідером серед онкологічних захворювань в Україні та світі, питань ранньої його діагностики та пропаганди серед жінок регулярного проведення самообстеження молочних залоз.

За допомогою підготовленої мультимедійної презентації студентки групи Артюхова Л., Чобанюк С. і Швадченко К. розповіли про фактори ризику у виникненні раку грудей, перші ознаки, діагностичні симптоми, методи обстеження у жінок різних вікових груп і детально зупинились на правилах самообстеження молочних залоз. Усі присутні жваво, із значним інтересом обговорювали актуальну проблему сьогодення, вирішення якої значною мірою залежить від поінформованості населення стосовно захворювання, рівня онкологічної настороженості та своєчасного звернення до лікаря.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати