• Українська
  • English
Акушери-гінекологи БДМУ пройшли стажування у Прибалтиці
Акушери-гінекологи БДМУ пройшли стажування у Прибалтиці

Акушери-гінекологи БДМУ пройшли стажування у Прибалтиці

Упродовж 30 жовтня-3 листопада співробітники кафедр акушерсько-гінекологічного спрямування Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» асистент, к.мед.н. Ринжук В.Є., асистент, к.мед.н. Булик Т.С. та асистент, к.мед.н. Маринчина І.М.  пройшли стажування у провідних лікувальних установах Прибалтики.

 

Стажування проходило на базі Литовського університету наук здоров’я та Республіканської каунаської клініки (м. Каунас, Литовська республіка), Східно-Таллінської центральної клініки (м. Таллін, Естонія), Тартуської університетської клініки (м. Тарту, Естонія).

Під час перебування особлива увага приділялась особливостям викладання дисципліни “Акушерство та гінекологія”, як на додипломному так і на післядипломному етапі. Навчальні аудиторії знаходяться в Університетській клініці, обладнанні інтеративними засобами візуалізації, симуляційними манекенами. Цікавим є, те, що післядипломна освіта лікарів (стажування, спеціалізація) за рішенням Ради директорів лікарні може бути оплачена повністю, якщо заклад зацікавлений у набутті нового напрямку діагностики та лікування.

Колеги з “Жіночої клініки” Східно-Таллінської центральної клініки поділилися досвідом з надання акушерсько-гінекологічної допомоги в Естонії. Використання системи E-Heals  впродовж 10 років практично витіснило паперовий облік пацієнтів у стаціонарі.  В цілому підходи до надання меддопомоги не відрізняються, однак оснащення операційних, пологових залів відрізняється суттєво. Окремо слід звернути увагу на те, що основна робота у відділеннях та на амбулаторному етапі виконується  акушерками, зокрема ведення фізіологічних пологів та спостереження за породіллями у післяпологових відділеннях

Матеріал та світлини про стажування надала: асистент кафедри акушерства та гінекології Булик Тетяна

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати