• Українська
  • English
Фахівці БДМУ організували семінар з дитячої офтальмології
Фахівці БДМУ організували семінар з дитячої офтальмології

Фахівці БДМУ організували семінар з дитячої офтальмології

24 листопада на кафедрі офтальмології ім. Б.Л. Радзіховського вперше було проведено семінар з питань дитячої офтальмології.

 

В семінарі взяли участь Головний експерт Міністерства охорони здоров’я з офтальмології, завідувач центром дитячої офтальмології та хірургії ока Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», к.мед.н. Баринов Юрій Вікторович, завідуюча дитячим очним відділенням Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», к.мед.н. Баринова Анна Олександрівна, співробітники кафедри, офтальмологи Чернівецької області.

Засідання розпочав завідувач кафедри офтальмології, д.мед.н., Пенішкевич Ярослав Іванович, який підкреслив важливість обговорення проблем дитячої офтальмології, адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, майже 20% дітей дошкільного віку і один з чотирьох учнів мають проблеми з зором, що можуть призвести до значної або безповоротної втрати зору. Поганий зір знижує якість життя, фізичний розвиток дитини.

В своїй доповіді Баринов Юрій Вікторович наголосив, що відновлення зору у дітей відноситься до пріоритетних напрямків нашої охорони здоров’я.

Одним з основних ланок у боротьбі за здоров’я дітей є охорона зору, попередження й лікування захворювань і травм ока, профілактика сліпоти, зниження рівня інвалідності, що має велику соціальну значимість. Перспективними напрямками подальших досліджень по проблемі “уроджені катаракти” є: удосконалення методів хірургічного й функціонального лікування, розробка терапевтичних комплексів, вивчення патогенезу, профілактики й лікування післяопераційних ускладнень.

Надзвичайно цікавими були доповіді Баринової Анни Олександрівни, які були присвячені хірургії вроджених вад органа зору та лікуванню інфантильних гемангіом консервативними методами.

Конференція проходила активно, в обговоренні взяли участь практичні лікарі. Після закінчення конференції діти з важкими вадами зору мали можливість отримати консультацію ведучих фахівців з дитячої офтальмології.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати