Впродовж 24-26 листопада у м. Сучава, в університеті ім. Штефана чел Маре відбулася щодвохрічна наукова конференція «Біотехнології – сьогодення і майбутнє – 2017», для участі у якій було запрошено доцента кафедри медичної та фармацевтичної хімії БДМУ І. А. Вінклера.
На конференцій представлено широке коло доповідей з різноманітних галузей біотехнологій, технологій переробки і зберігання сировини і харчової продукції, харчової безпеки та експертизи і нутріціології. Науковці з Румунії, України, Угорщини, Молдови, Польщі та Німеччини плідно обговорили свої здобутки і результати.
Участь у подібних форумах дає шанс отримати свіжий погляд на наукову проблематику, обмінятися ідеями і поглядами на питання, що виникають в ході будь-яких досліджень. Також це можливість відчути і порівняти рівень своєї наукової роботи з результатами колег з інших країн.
Належний рівень наукової діяльності засвідчується включенням запропонованої доповіді І. А. Вінклера «Розробка і апробація методу виявлення фальсифікації сухих білих вин цукрозою» у програму пленарного засідання в якості відкриваючої лекції, а також призначенням науковця БДМУ головуючим на одному з секторальних засідань конференції.
Сподіваємось, що співпраця з румунськими колегами буде продовжуватись і на наступних конференціях, а також в рамках студентських наукових конференцій, найближча з яких планується у листопаді 2018 року. Участь у ній можуть приймати і наші студенти, що мають розробки в галузі екологічної проблематики, дієтології, нутріціології та інших проблем, дотичних до сфери харчових технологій і безпеки.